פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קינוח סופלה שוקולד

      31 מדרגים / 2.7 כוכבים

      סופלה שוקולד וקפה (יח
      סופלה שוקולד וקפה (יח"צ)

      מצרכים

      • לפני שמתחילים צריך תבניות סופלה חסינות חום בקוטר 6-7 ס"מ.
      • חומרים ל-10 מנות:
      • 200 גרם שוקולד מריר 60% קקאו שבור לחתיכות
      • 80 גרם חמאה חתוכה לקוביות
      • 3 חלמונים
      • 4 חלבונים בטמפ' החדר
      • 1/3 כוס סוכר
      • 2 כפות תמצית אספרסו או להמיס חצי כפית נס קפה בשתי כפות מים רותחים
      • ל"ריפוד" תבניות הסופלה:
      • 1/4 כוס סוכר
      • 50 גרם חמאה רכה

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-200 מעלות, משמנים את תחתיות תבניות הסופלה במעט חמאה, מפזרים כפית סוכר לבן על כל תבנית ומנערים את הסוכר כך שיצפה את כל החמאה. את שאריות הסוכר המיותר זורקים. חשוב מאוד לשמן גם את דפנות ושולי התבניות.
      • 2. בקערה מעל אמבט מים חמים ממיסים את השוקולד עם תמצית הקפה והחמאה ומערבבים לקבלת משחה חלקה. מוסיפים את החלמונים אחד אחרי השני תוך כדי ערבוב נמרץ יחסית. מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק ומורידים מהאש.
      • 3. בזמן שמסת השוקולד מתקררת, מכניסים לקערת המיקסר את ארבעת החלבונים בטמפ' החדר ומתחילים להקציף במהירות בינונית. מקציפים כ 2-3 דקות עד שנוצרות פסגות עדינות בקצף ורק אז מתחילים להוסיף בהדרגתיות את הסוכר.
      • 4. קיפול שתי המסות: מקפלים כף מהמרנג אל השוקולד. אחרי הפעם הראשונה אפשר לקפל את שארית המרנג בפעמיים, כל פעם חצי ממנו.
      • 5. מוזגים את הבלילה עד לשולי התבנית. מכניסים ל 12-15 דק' לתנור.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -