וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

צ'ורוס דרום אמריקאי

לכל עדה יש את קינוח הבצק שלה. אבי ביטון מתפנק על צ'ורוס לחנוכה

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה!

בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • ל-15-20 יחידות:
  • 2 כוסות מים
  • 100 מ"ל שמן קנולה (1/2 כוס)
  • 3 כפות סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 וחצי כוסות קמח
  • 3 ביצים
  • לטיגון
  • שמן קנולה לטיגון עמוק
  • להגשה:
  • סוכר מתובל במעט קינמון, להגשה
  • אופציונלי: ריבה, סירופ מייפל, רוטב שוקולד חם או כל מטבל מתוק אחר שאוהבים

אופן ההכנה

  • 1. מרתיחים בסיר מים עם שמן, סוכר ומלח.
  • 2. כשהכל מגיע לרתיחה מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים לתערובת גושית. ממסירים מהאש, ממשיכים לערבב בצורה מהירה. התערובת מוכנה כשהקמח נפרד מדפנות המחבת.
  • 3. מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומוסיפים ביצים אחת אחת - מחכים שהבצק יתפרק ויתחבר חזרה אחרי הוספת כל ביצה.
  • 4. אחרי שהתערובת התגבשה מכניסים אותה לתוך שק זילוף עם פייה משוננת רחבה (מס 1). חשוב לעבוד אתה כשהיא עוד חמימה.
  • 5. בסיר חדש מחממים שמן לטיגון עמוק. בודקים שהשמן חם עם חתיכת בצק קטנה. כשהיא צפה – סימן שהשמן מספיק חם.
  • 6. מזלפים פסים באורך כ-10 ס"מ לשמן החם, מחממים בכל פעם 5-6 סופגניות כדי לא לקרר את השמן. מטגנים עד להזהבה מכל הכיוונים.
  • 7. מגלגלים את הצ'ורוס החמים בסוכר-קינמון ומגישים מיד (מי שרוצה מוזמן להזריק פנימה ריבה, או להגיש עם רטבים לטבילה כמו סירופ מייפל, רוטב שוקולד חם וכו').
  • סופגניות שמנת ובננות מתוקות

  • צ'ורוס של בננות עם רוטב שוקולד

  • רוזלך בננה לוטי

  • עוגת פיסטוק

  • קרונאט במילוי מרשמלו

  • טארט שוקולד וקרמל מלוח

  • מיני דונאטס

  • לביבות תפוחי עץ וקינמון

  • עוגת אוכמניות עם זיגוג לימון וטימין

  • פרנץ' טוסט פטנט

  • מלבי של מסעדת מגדלנה

  • פאי תפוחים ומרנג

  • פנקוטה קפה ושוקולד

  • עוגת שוקולד בננה במחבת

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully