צ'ורוס דרום אמריקאי

לכל עדה יש את קינוח הבצק שלה. אבי ביטון מתפנק על צ'ורוס לחנוכה

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה!
(צילום: בבושקה הפקות)

מצרכים

  • ל-15-20 יחידות:
  • 2 כוסות מים
  • 100 מ"ל שמן קנולה (1/2 כוס)
  • 3 כפות סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 וחצי כוסות קמח
  • 3 ביצים
  • לטיגון
  • שמן קנולה לטיגון עמוק
  • להגשה:
  • סוכר מתובל במעט קינמון, להגשה
  • אופציונלי: ריבה, סירופ מייפל, רוטב שוקולד חם או כל מטבל מתוק אחר שאוהבים

אופן ההכנה

  • 1. מרתיחים בסיר מים עם שמן, סוכר ומלח.
  • 2. כשהכל מגיע לרתיחה מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים לתערובת גושית. ממסירים מהאש, ממשיכים לערבב בצורה מהירה. התערובת מוכנה כשהקמח נפרד מדפנות המחבת.
  • 3. מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומוסיפים ביצים אחת אחת - מחכים שהבצק יתפרק ויתחבר חזרה אחרי הוספת כל ביצה.
  • 4. אחרי שהתערובת התגבשה מכניסים אותה לתוך שק זילוף עם פייה משוננת רחבה (מס 1). חשוב לעבוד אתה כשהיא עוד חמימה.
  • 5. בסיר חדש מחממים שמן לטיגון עמוק. בודקים שהשמן חם עם חתיכת בצק קטנה. כשהיא צפה – סימן שהשמן מספיק חם.
  • 6. מזלפים פסים באורך כ-10 ס"מ לשמן החם, מחממים בכל פעם 5-6 סופגניות כדי לא לקרר את השמן. מטגנים עד להזהבה מכל הכיוונים.
  • 7. מגלגלים את הצ'ורוס החמים בסוכר-קינמון ומגישים מיד (מי שרוצה מוזמן להזריק פנימה ריבה, או להגיש עם רטבים לטבילה כמו סירופ מייפל, רוטב שוקולד חם וכו').
  • סופגניות שמנת ובננות מתוקות

  • צ'ורוס של בננות עם רוטב שוקולד

  • עוגת שמרים ז'פונז

  • חיתוכיות שוקולד, ביסקוויטים ופקאנים

  • בלינצ'ס בסגנון ארגנטינאי

  • חטיפי דגני בוקר - קראנץ'

  • ארטיק מנגו יוגורט

  • קר צרפתי

  • מילפיי תאנים ושוקלד לבן

  • פאי פקאן

  • חלאוות אלג'בן ביתי

  • סופגניות יוגורט מהירות

  • גלידוניות מרוקאיות

  • מילקי שוקולד - קפה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully