פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      צ'ורוס של בננות עם רוטב שוקולד

      מנת קינוח מטוגנת של ביסטרו הכובשים בתל אביב

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      נשנושי מונדיאל בכובשים (אפיק גבאי)
      נשנושי מונדיאל בכובשים (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • ל-5 סועדים):
      • 2 כוסות מים
      • 220 גר' חמאה
      • 3 וחצי כפות סוכר
      • קורט מלח
      • 3 ביצים
      • 2 וחצי כוסות קמח
      • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
      • 5 בננות בשלות מעוכות לפירה
      • לרוטב שוקולד
      • 200 גר' שוקולד מריר
      • 50 מ"ל שמנת מתוקה
      • 5 גר' חמאה
      • 1/2 כפית סוכר
      • לציפוי:
      • 1/2 כף קינמון
      • 2 כפות סוכר

      אופן ההכנה

      • 1. בסיר מביאים לרתיחה את המים, החמאה, הסוכר והמלח.
      • 2. בינתיים מערבבים בקערה את הקמח עם אבקת הסודה. מנמיכים את האש, מוסיפים את הקמח לסיר ומבשלים תוך כדי ערבוב למשך שתי דקות. מיד כשמתקבל בצק אחיד מורידים מהאש ומצננים.
      • 3. מעבירים את הבצק יחד עם מחית הבננות למעבד מזון. מוסיפים את הביצים בהדרגה וממשיכים לערבל עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים את הבצק לשק זילוף (מומלץ עם חריץ בעובי של סנטימטר) ומקררים במקרר.
      • 4. לפני הגשה, מחממים סיר עם שמן עמוק ומזלפים לתוכו בכל פעם חתיכה באורך של 7 סנטימטר ומטגנים למשך חמש דקות עד שהבצק מזהיב. מעבירים לנייר סופג. מזלפים רוטב שוקולד מעל או תערובת קינמון וסוכר.
      • 5. לרוטב השוקולד: בסיר קטן מבשלים תוך כדי ערבוב את כל החומרים עד שהשוקולד נמס ומתקבלת תערובת אחידה.
      • 6. מערבבים קינמון וסוכר ומפזרים על הצ'ורוס לפני ההגשה.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -