קראמבל תפוחים פרווה
מתכון של מסעדת צ'ורסקו בגדרה לפינוק מתוק וכשר
מצרכים
- אם רוצים להפוך את הקינוח לחלבי, מחליפים את המרגרינה בחמאה
- מרכיבים ל-4 מנות:
- לבצק פריך :
- 250 גרם קמח (2 וחצי כוסות)
- 100 גרם מרגרינה (אפשר להמיר בחמאה אם רוצים)
- 100 גרם סוכר
- 2 ביצים
- למלית התפוחים :
- 6 תפוחי גרנד סמיט (ירוקים)
- 40 גרם מרגרינה (אפשר להמיר בחמאה אם רוצים)
- 200 גרם סוכר
- 1/2 כפית קינמון
- חופן צימוקים (לא חובה)
- לציפוי פירורי קראמבל :
- 200 גרם קמח (שתי כוסות)
- 100 גרם מרגרינה (אפשר להמיר בחמאה אם רוצים)
- 100 גרם סוכר חום
אופן ההכנה
- 1. להכנת הבצק: מערבבים יחד במערבל מזון את המרגרינה והסוכר עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את הביצים, מערבלים. מוסיפים את הקמח, מוציאים מן מעבד המזוןומצננים במקרר לפחות שעה עד שעתיים.
- 2. להכנת הציפוי: מכניסים את כל המרכיבים של ציפוי הקראמבל ומערבלים במעבד מזון.
- 3. להכנת מילוי התפוחים: קולפים וחותכים את התפוחים לקוביות של ½ ס"מ לערך.
- 4. ממיסים במחבת חצי מכמות המרגרינה, מוסיפים את התפוחים החתוכים וממשיכים בבישול על אש חזקה עד לאידוי כל הנוזלים. מוסיפים סוכר, צימוקים וקינמון ומבשלים עד לריכוך. מעבירים לקערה לצינון.
- 5. לבניית העוגה: משטחים את הבצק ומדפנים ארבע תבניות טארט אישיות בקוטר של 12 ס"מ. ממלאים עם התפוחים, ומיישרים בצורה שווה, מערימים את הפירורים על התפוחים.
- 6. אופים כשעה בחום בינוני של 180 מעלות בתנור שחומם מראש. מומלץ להגיש עם כדור גלידה וניל ורוטב פירות יער .