- 1. מערבבים את כל חומרי הקראמבל יחד במיקסר עם גיטרה עד קבלת גושי בצק. מכניסים למקרר. במקביל מחממים סיר ומכינים קרמל בהיר מהסוכר. מוסיפים את החמאה ואחר כך את התפוחים הלימון ומתבלים במעט תמצית ווניל וקינמון.
-
- 2. מבשלים את התפוחים חצי בישול לספיגת טעם. מורידים מהאש ומסננים מהנוזל.
-
- 3. בכלים חסינים לחום מסדרים בתחתית את התפוחים ומכסים בקראמבל ומכניסים לתנור שחומם מראש ל165 מעלות לכ-20-25 דקות. מוציאים מקררים מעט ומקשטים באבקת סוכר.
-
- 4.לגלידה: מרתיחים חלב, מקל ווניל ו2 כפות סוכר יחד. אחרי הרתיחה מסירים מהאש, מכסים בניילון נצמד ומחכים 20 דקות.
-
- 5.מכנים אמבט מי קרח ושמים בתוכו קערה גדולה עם השמנת. מפרידים ביצים ומערבבים את החלמונים עם שארית הסוכר.
-
- 6 .מחממים שוב את הנוזלים וכשהם מתחילים לרתוח שופכים אותם תוך כדי ערבוב על תערובת החלמונים.
-
- 7. מחזירים את כל התערובת לסיר לחימום על אש נמוכה תוך כדי ערבוב עם כף עץ או מרית סיליקון עמידה בחום. מבשלים כ-3-4 דקות עד שהנוזל מסמיך ואז מסננים אותו לתערובת השמנת ומערבבים היטב (מומלץ עם בלנדר יד ) ומקררים.
-
- 8. יוצקים לכלי פלסטיק. ומקפיאים. אחרי 40 דקות מוציאים וטוחנים שוב עם בלנדר יד. ועושים זאת לפחות עוד 5-6 פעמים כל חצי שעה ובסוף משאירים את הגלידה במקפיא כ-3.5 4 שעות ומגישים.