מתכונים חמים

קרמבל תפוחים עם גלידת דבש וקינמון

מתכון של השף רונן דברת בלוך.

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • למתקדמים

קראמבל תפוחים של השף דברת בלוך (יח"צ)

מחשבון המרות

מצרכים

  • בצק קרמבל:
  • 200 גרם חמאה
  • 200 גרם סוכר חום
  • 200 גרם קמח
  • כף אבקת אפייה
  • 100 גרם שקד טחון
  • 100 גרם פקאן קצוץ
  • מילוי תפוחים ושומר:
  • 500 גרם תפוח עץ גרנד סמית חתוך לקוביות.
  • 250 גרם שומר חתוך לקובית דקות
  • 120 גרם סוכר
  • 1/2 שוט של פאסטיס
  • מניפת קרמבל:
  • 6 תפוחי עץ גרנד סמית.
  • 2 כפות סוכר
  • 1/2 שוט פאסטיס
  • גלידת דבש וקינמון:
  • ליטר שמנת מתוקה
  • ליטר חלב
  • 130 גרם אבקת חלב
  • 2 מקלות וויניל
  • 240 גרם חלמונים
  • 260 גרם דבש
  • 5 מקלות קינמון
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את המילוי: מאדים בסיר רחב את כל חומרי המילוי עד ריכוך השומר והתאדות הנוזלים. מורידים מהאש ומוסיפים את הפאסטיס.
  • 2. מכינים את המניפה: בעזרת מנדולינה או סכין חדה פורסים פרוסות מדויקות מהתפוח עץ ואז מקפיצים אותם יחד עם סוכר ופאסטיס עד ריכוך.
  • 3. מכינים את הגלידה: מרתיחים שמנת, חלב, אבקת חלב, ווניל וקינמון. טורפים יחד את הסוכר והחלמונים, עושים השוואת טמפרטורות ומבשלים שוב עד 84 מעלות. מקררים ומגלגלים.
  • 4. מרכיבים את הקרמבל: מסדרים את מניפת התפוחים בפורמה מתאימה עד ליצירת עיגול מכוסה של פרוסות תפוחים. מוסיפים מעל מילוי של קוביות התפוח והשומר.
  • 5. מהדקים את בצק הקרמבל מלמעלה. מכניסים לאפייה של 10 דקות על 180 מעלות וכשזה מוכן הופכים על הצלחת. מניחים כדור גלידה באמצע הקרמבל ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully