- 1. מכינים את המילוי: מאדים בסיר רחב את כל חומרי המילוי עד ריכוך השומר והתאדות הנוזלים. מורידים מהאש ומוסיפים את הפאסטיס.
-
- 2. מכינים את המניפה: בעזרת מנדולינה או סכין חדה פורסים פרוסות מדויקות מהתפוח עץ ואז מקפיצים אותם יחד עם סוכר ופאסטיס עד ריכוך.
-
- 3. מכינים את הגלידה: מרתיחים שמנת, חלב, אבקת חלב, ווניל וקינמון. טורפים יחד את הסוכר והחלמונים, עושים השוואת טמפרטורות ומבשלים שוב עד 84 מעלות. מקררים ומגלגלים.
-
- 4. מרכיבים את הקרמבל: מסדרים את מניפת התפוחים בפורמה מתאימה עד ליצירת עיגול מכוסה של פרוסות תפוחים. מוסיפים מעל מילוי של קוביות התפוח והשומר.
-
- 5. מהדקים את בצק הקרמבל מלמעלה. מכניסים לאפייה של 10 דקות על 180 מעלות וכשזה מוכן הופכים על הצלחת. מניחים כדור גלידה באמצע הקרמבל ומגישים.