- 1. בקערת מיקסר, ממיסים את השמרים החלב והסוכר במטרפה ידנית, ומניחים לרבע שעה.
-
- 2. מוסיפים ביצים, קמח ומלח ומערבבים בקרס לישה (במיקסר) במהירות נמוכה עד לקבלת בצק דביק.
-
- 3. מוסיפים את החמאה ב-4 פעמים, עד שהיא נבלעת בבצק לחלוטין (בשלב הזה ניתן להפריד את הבצק מדפנות הקערה בעזרת מרית גומי).
-
- 4. כשכל החמאה נבלעת בבצק, מעלים את מהירות המיקסר לבינונית-גבוהה, לפחות לחמש דקות עד שכל הבצק נפרד לחלוטין מהדפנות ומתגבש סביב קרס הלישה.
-
- 5. מעבירים את הבצק לקערה נפרדת מכסים אותה במגבת או בניילון נצמד ומתפיחים כשעתיים.
-
- 6. כעבור שעתיים חובטים בבצק ומוצאים ממנו את כל האוויר. מכניסים למקרר לילה.
-
- 7. ביום למחרת מכינים 13 כדורים של מאה גרם הכדור, ועוד 13 כדורים של 30 גרם.
-
- אופן הרכבת הבריוש:
- 1. מסננים את התפוחים מהסירופ (לשמור להמשך המתכון את הסירופ שנותר).
-
- 2. מרדדים כל כדור של מאה גרם לעלה בעובי של 4 מ"מ
-
- 3. מרפדים קוקוטים חד פעמיים מאלומיניום (תבניות אישיות) בבצק .
-
- 4.מניחים בתוך הבצק 4 קוביות של תפוחים
-
- 5. מרדדים את הכדורים הקטנים של ה-30 גרם לעובי 4 מ"מ ומניחים על התפוחים ומהדקים את השוליים היטב, כמו שמהדקים רביולי או קרפלך.
-
- 6. מתפיחים 40 דקות, מורחים בחלמון טרוף עם מעט שמנת ומלח (2 חלמונים, 2 כפיות שמנת, קמצוץ של מלח, טורפים ומורחים על החלק העליון).
-
- 7. לוקחים תפוח ופורסים פרוסות לרוחב, בעובי של מ"מ (דקות ככל האפשר), טובלים בסירופ שנותר, מניחים על מכסה הבצק ואופים בתנור שחומם ל- 180 מעלות כ- 15 דקות.
- 7. מוצאים מהתבנית, מצננים ובוזקים אבקת סוכר ומגשים עם ריבת פטל.