וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת תפוחים עם יוגורט

עוגה קלה להכנה , שמתאימה לקפה של אחר הצהריים. סוד הטעם העשיר של העוגה טמון בטיגון התפוחים בחמאה. מתכון של לסלי מאיר מ"גבינות בית יצחק".

מתכון מאת: מערכת וואלה

תפוחים עם יוגורמה.
תפוחים עם יוגורמה

מצרכים למתכון

  • 2 כפות חמאה
  • 4 תפוחי עץ (גרנט) מקולפים מגורענים וקצוצים גס
  • 2 כפות ברנדי
  • 1 כף סוכר מעורבב עם 2 כפיות קינמון
  • 2/3 כוס "יוגורמה"
  • 1/3 1 כוס סוכר
  • 1/2 כוס שמן
  • 3 ביצים
  • 2 כוסות קמח
  • 1 כפית אבקת סודה לשתיה
  • קורט מלח
  • לרוטב (לא חובה):
  • 1 כוס "יוגורמה"
  • 75 גרם אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

  • 1. משמנים תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ. מחממים תנור לחום בינוני – 180 מעלות.
  • 2. ממיסים במחבת את החמאה ומטגנים קלות את התפוחים תוך ערבוב, במשך כ-5 עד 7 דקות, עד לקבלת גוון זהוב.
  • 3. מוסיפים את הברנדי, תערובת הסוכר והקינמון ומורידים מהאש.
  • 4. מערבבים בקערה גדולה ובאמצעות מטרפה ידנית, את ה"יוגורמה" והסוכר עד לקבלת בלילה חלקה מאוד. מוסיפים את השמן והביצים ומערבבים .
  • 5. מערבבים בנפרד את הקמח, אבקת הסודה לשתייה והמלח. מוסיפים לקערה עם ה"יוגורמה" ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
  • 6. מוסיפים את התפוחים לקערה ומערבבים בעדינות.
  • 7. יוצקים את הבלילה לתבנית המשומנת ואופים במשך 45-55 דקות או עד שהקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
  • 8. מקררים את העוגה על גבי רשת. אפשר לפזר אבקת סוכר.
  • 9. מכינים את הרוטב: מערבבים את חומרי הרוטב ומעבירים למקרר לפחות כשעתיים לפני ההגשה.
  • 10. יוצקים את הרוטב בצלחת האישית בזמן ההגשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully