פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגת תפוחים עם יוגורט

      עוגה קלה להכנה , שמתאימה לקפה של אחר הצהריים. סוד הטעם העשיר של העוגה טמון בטיגון התפוחים בחמאה. מתכון של לסלי מאיר מ"גבינות בית יצחק".

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      תפוחים עם יוגורמה (יח
      תפוחים עם יוגורמה (יח"צ)

      מצרכים

      • 2 כפות חמאה
      • 4 תפוחי עץ (גרנט) מקולפים מגורענים וקצוצים גס
      • 2 כפות ברנדי
      • 1 כף סוכר מעורבב עם 2 כפיות קינמון
      • 2/3 כוס "יוגורמה"
      • 1/3 1 כוס סוכר
      • 1/2 כוס שמן
      • 3 ביצים
      • 2 כוסות קמח
      • 1 כפית אבקת סודה לשתיה
      • קורט מלח
      • לרוטב (לא חובה):
      • 1 כוס "יוגורמה"
      • 75 גרם אבקת סוכר
      • 1 כפית תמצית וניל

      אופן ההכנה

      • 1. משמנים תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ. מחממים תנור לחום בינוני – 180 מעלות.
      • 2. ממיסים במחבת את החמאה ומטגנים קלות את התפוחים תוך ערבוב, במשך כ-5 עד 7 דקות, עד לקבלת גוון זהוב.
      • 3. מוסיפים את הברנדי, תערובת הסוכר והקינמון ומורידים מהאש.
      • 4. מערבבים בקערה גדולה ובאמצעות מטרפה ידנית, את ה"יוגורמה" והסוכר עד לקבלת בלילה חלקה מאוד. מוסיפים את השמן והביצים ומערבבים .
      • 5. מערבבים בנפרד את הקמח, אבקת הסודה לשתייה והמלח. מוסיפים לקערה עם ה"יוגורמה" ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
      • 6. מוסיפים את התפוחים לקערה ומערבבים בעדינות.
      • 7. יוצקים את הבלילה לתבנית המשומנת ואופים במשך 45-55 דקות או עד שהקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
      • 8. מקררים את העוגה על גבי רשת. אפשר לפזר אבקת סוכר.
      • 9. מכינים את הרוטב: מערבבים את חומרי הרוטב ומעבירים למקרר לפחות כשעתיים לפני ההגשה.
      • 10. יוצקים את הרוטב בצלחת האישית בזמן ההגשה.

      עוד מתכוני פירות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -