מתכונים חמים

עוגת תפוחים עם יוגורט

עוגה קלה להכנה , שמתאימה לקפה של אחר הצהריים. סוד הטעם העשיר של העוגה טמון בטיגון התפוחים בחמאה. מתכון של לסלי מאיר מ"גבינות בית יצחק".

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
    • פירות

    • קינוחים

    • עוגות

    • עוגות ועוגיות

    • כשר

    תפוחים עם יוגורמה

    מחשבון המרות

    מצרכים

    • 2 כפות חמאה
    • 4 תפוחי עץ (גרנט) מקולפים מגורענים וקצוצים גס
    • 2 כפות ברנדי
    • 1 כף סוכר מעורבב עם 2 כפיות קינמון
    • 2/3 כוס "יוגורמה"
    • 1/3 1 כוס סוכר
    • 1/2 כוס שמן
    • 3 ביצים
    • 2 כוסות קמח
    • 1 כפית אבקת סודה לשתיה
    • קורט מלח
    • לרוטב (לא חובה):
    • 1 כוס "יוגורמה"
    • 75 גרם אבקת סוכר
    • 1 כפית תמצית וניל

    אופן ההכנה

    • 1. משמנים תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ. מחממים תנור לחום בינוני – 180 מעלות.
    • 2. ממיסים במחבת את החמאה ומטגנים קלות את התפוחים תוך ערבוב, במשך כ-5 עד 7 דקות, עד לקבלת גוון זהוב.
    • 3. מוסיפים את הברנדי, תערובת הסוכר והקינמון ומורידים מהאש.
    • 4. מערבבים בקערה גדולה ובאמצעות מטרפה ידנית, את ה"יוגורמה" והסוכר עד לקבלת בלילה חלקה מאוד. מוסיפים את השמן והביצים ומערבבים .
    • 5. מערבבים בנפרד את הקמח, אבקת הסודה לשתייה והמלח. מוסיפים לקערה עם ה"יוגורמה" ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
    • 6. מוסיפים את התפוחים לקערה ומערבבים בעדינות.
    • 7. יוצקים את הבלילה לתבנית המשומנת ואופים במשך 45-55 דקות או עד שהקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
    • 8. מקררים את העוגה על גבי רשת. אפשר לפזר אבקת סוכר.
    • 9. מכינים את הרוטב: מערבבים את חומרי הרוטב ומעבירים למקרר לפחות כשעתיים לפני ההגשה.
    • 10. יוצקים את הרוטב בצלחת האישית בזמן ההגשה.

    מחשבוני המרה

    • נפחים

    • משקלים

    • טמפרטורה

    טרם התפרסמו תגובות

    הוסף תגובה חדשה

    בשליחת תגובה אני מסכים/ה
      לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

      התרעות פיקוד העורף

        walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully