מאפה תפוחים חם
מאפה תפוחים חם של אלינוער רבין בשיתוף עם טולמנ'ס.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 ק"ג תפוחי גרני סמית פרוסים דק
- מעט קינמון
- לבצק:
- 1/2 כוס (125 גרם) סוכר
- 1 כוס (125 גרם) קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 3/4 כוס (175 מ"ל) שמן
- 2 ביצים
- קליפה מגוררת מלימון
- 100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
אופן ההכנה
- 1. שוטחים את פרוסות התפוחים בתבנית חסינת אש עמוקה ובוזקים עליהם מעט קינמון.
- 2. בקערת המיקסר מערבבים יחד את מרכיבי הבצק ללא האגוזים. מקפלים פנימה את האגוזים ויוצקים על התפוחים.
- 3. אופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות.
- 4. מגישים את העוגה חמה, אפשר עם כדור גלידה או עם יוגורט סמיך.