- 1. מחממים תנור ל-170 מעלות. בינתיים, חוצים את הנקטרינות ומגלענים. כל חצי פורסים ל-6 פלחים לאורך (אם החלטתם להשתמש במשמשים, פורסים כל חצי ל-4 פלחים לאורך).
-
- 2. מחממים מחבת טפלון על אש גבוהה, ממיסים חמאה (לא להיבהל מהחריכה של החמאה - היא תעניק טעם אגוזי למנה) ומקפיצים את פרוסות הנקטרינות כשתי דקות עד לצריבה והשחמה קלה. מוציאים לצלחת, ומניחים בצד.
-
- 3. מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, סודה לשתייה, סוכר, מלח, פרמז'ן, טולום ובזיליקום קצוץ.
-
- 4. בקערה נפרדת, מערבלים בעזרת מזלג או מטרפה את השמנת החמוצה, השמן והביצה לתערובת חלקה. יוצקים לתוך הקערה עם ה"יבשים", ובעזרת כף בוחשים בעדינות עד לקבלת מרקם אחיד אך גרגירי (בדומה למרקם של גבינת קוטג').
-
- 5. יוצקים כף גדושה מהתערובת לכל שקע של מאפין (הכמות בכל שקע צריכה להיות עד גובה 2/3). נועצים בכל מאפין כשלוש פרוסות נקטרינה (חצי מכל פרוסה בתוך התערובת וחצי מחוצה לה. כך, החצי העליון של כל פרוסה ייצרב באפייה). מפזרים מעל גבינת טולום מגוררת, מעט בזיליקום קצוץ ופיסטוקים קצוצים.
-
- 6. אופים בתנור כ-20 דקות עד שהמאפה 'קפיצי' למגע ושחום בדפנות. מוציאים, מצננים, מחלצים מהתבנית ומגישים.