טורטיה דה פטאטס ופטה
טורטיה דה פטאטס היא החביתה הספרדית המפורסמת המוגשת ברחבי ספרד. בגרסה הנוכחית, מוסיפים לה גם גבינת פטה או בולגרית והשוס - פפריקה מעושנת
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- עבור 4 מנות
- 3 תפו"א קלופים
- 1 בצל לבן קלוף
- 1 כוס שמן צמחי
- 50 גרם פטה (אפשר להמרי בבולגרית)
- 1 ביצה L
- קורט מלח ופלפל שחור (לפי הטעם)
- קורט פפריקה מעושנת
- להגשה:
- 1 ליים
אופן ההכנה
- 1. חותכים את תפוחי האדמה והבצל לפרוסות דקות.
- 2. מחממים את השמן במחבת רחבה, ומכניסים את תפוחי האדמה והבצל. מבשלים אותם עד לריכוך (מדי פעם לערבב כדי שלא ייחרכו). מסננים את השמן.
- 3. מוסיפים לבצל ולתפוחי האדמה הרכים גבינת פטה מפוררת, ביצה, מלח ופלפל. מחממים מחבת טפלון, ויוצקים אליה את הבלילה. מבשלים על אש בינונית כ-10 דקות, ואז הופכים ומבשלים 5 דקות נוספות.
- 4. מורידים מהאש, מצננים מעט, מפזרים פפריקה מעושנת ומגישים עם ליים.