טורטיה דה פטאטס ופטה

טורטיה דה פטאטס היא החביתה הספרדית המפורסמת המוגשת ברחבי ספרד. בגרסה הנוכחית, מוסיפים לה גם גבינת פטה או בולגרית והשוס - פפריקה מעושנת

מתכון מאת: רוברט קלוגר, מערכת וואלה!
מתכוני גבינת צהובה של הסרווסריה. דרור עינב
מתכוני גבינת צהובה של הסרווסריה

מצרכים

  • עבור 4 מנות
  • 3 תפו"א קלופים
  • 1 בצל לבן קלוף
  • 1 כוס שמן צמחי
  • 50 גרם פטה (אפשר להמרי בבולגרית)
  • 1 ביצה L
  • קורט מלח ופלפל שחור (לפי הטעם)
  • קורט פפריקה מעושנת
  • להגשה:
  • 1 ליים

אופן ההכנה

  • 1. חותכים את תפוחי האדמה והבצל לפרוסות דקות.
  • 2. מחממים את השמן במחבת רחבה, ומכניסים את תפוחי האדמה והבצל. מבשלים אותם עד לריכוך (מדי פעם לערבב כדי שלא ייחרכו). מסננים את השמן.
  • 3. מוסיפים לבצל ולתפוחי האדמה הרכים גבינת פטה מפוררת, ביצה, מלח ופלפל. מחממים מחבת טפלון, ויוצקים אליה את הבלילה. מבשלים על אש בינונית כ-10 דקות, ואז הופכים ומבשלים 5 דקות נוספות.
  • 4. מורידים מהאש, מצננים מעט, מפזרים פפריקה מעושנת ומגישים עם ליים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully