פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      טורטייה ספרדית לאחד

      2 מדרגים / 3.52 כוכבים

      טורטייה ספרדית (מערכת וואלה! NEWS , צבי טריגר)
      טורטייה ספרדית (מערכת וואלה! NEWS , צבי טריגר)

      מצרכים

      • 1/4 כוס שמן זית
      • 2 חוטי זעפרן
      • 1 בצל סגול קטן מאוד, או שאלוט אחד
      • 1 תפוח אדמה קטן
      • 1 שן שום, קצוצה דק
      • 2 ביצים
      • חופן קטן פטרוזיליה קצוצה
      • ¼ כפית תימין יבש (או ½ כפית עלי תימין טריים, קצוצים)
      • מלח ופלפל שחור

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-200 מעלות צלסיוס.
      • 2. מקלפים את תפוח האדמה ואת הבצל, ופורסים דק (הכי טוב לפרוס אותם במנדולינה).
      • 3. שמים את השמן ואת הזעפרן במחבת שיכולה להיכנס לתנור (כלומר, חסינת חום וללא חלקי פלסטיק כלשהם), ומחממים מעל להבה בינונית.
      • 4. כשהשמן חם, מוסיפים את פרוסות הבצל ותפוח האדמה, ואת השום הקצוץ. מערבבים, ומשטחים לשכבה אחידה בעזרת הגב של כף עץ. מנמיכים את הלהבה, מכסים את המחבת, ומטגנים 10 דקות.
      • 5. מסירים את המכסה, מוסיפים מלח ופלפל שחור, מערבבים בעדינות, משטחים שוב לשכבה אחידה, מכסים, ומטגנים 10 דקות נוספות, עדיין על להבה קטנה.
      • 6. טורפים את הביצים בקערה גדולה. מוסיפים את הפטרוזיליה, התימין, המלח והפלפל.
      • 7. מעבירים את תוכן המחבת למסננת שמונחת מעל קערה נוספת, ולוחצים קלות על הבצל ותפוח האדמה כדי לסחוט מהם בעדינות את עודפי השמן (נזהרים לא לשבור את פרוסות תפוח האדמה). מעבירים אותם לקערת הביצים, ומערבבים. את השמן שניגר מהם לקערה מחזירים למחבת, ומניחים אותה בחזרה מעל הלהבה. מגבירים את עוצמת הלהבה לבינונית, מחממים כמה שניות את השמן, ויוצקים פנימה את תערובת הביצים. משטחים בגב כף העץ לשכבה אחידה, ומטגנים 2-3 דקות.
      • 8. מעבירים את המחבת בזהירות לתנור, ואופים 5-6 דקות, עד שהטורטייה זהובה ומוכנה.
      • הערות גיוונים:
      • 1. אפשר לוותר על הזעפרן, אבל כדאי מאוד לנסות אותו בטורטייה. כמות הזעפרן שבמתכון לא מספיקה כדי לצבוע את הביצים בכתום האופייני לתבלין, אבל היא מספיקה כדי ליצור את אפקט ה"מה נותן את הטעם הנפלא הזה?" אצל הסועדים.
      • 2. אפשר להגיש את הטורטייה במחבת אישית, אבל לא מומלץ לעשות זאת אם מכינים אותה במחבת טפלון, כי אז הסכין והמזלג ישרטו את ציפוי הטפלון. במקרה כזה, כדאי להחליק בזהירות את הטורטייה המוכנה לצלחת.
      • 3. לאירוח: כדאי מאוד להכפיל את הכמויות במספר הסועדים, ולהכין את הטורטייה במחבת גדולה. הטורטייה הזאת מצויינת כמנה עיקרית, פרוסה למשולשים (כמו עוגה או קיש), לצד סלט ירוק.
      • 4. כשהיא קרה מהמקרר, או בטמפרטורת החדר, הטורטייה הזו מצויינת כמתאבן. אם אתם מארחים, כדאי להכין טורטייה גדולה, לצנן ולחתוך אותה למעויינים קטנים, ולנעוץ בכל מעויין קיסם. כוס קאווה יבשה וצוננת ביד אחת, קיסם-קוקטייל שמשופד עליו מעויין טורטייה ביד השנייה, והמסיבה שלכם בדרך להמראה בטוחה.
      • 5. אפשר לגוון את המילוי, להחליף את עשבי התיבול שבמתכון בעשבי תיבול אחרים שאתם אוהבים, להוסיף פלפל קלוי חתוך לרצועות בשלב 7, או פלפל טרי חתוך לרצועות בשלב 4.

      עוד מתכוני פשטידות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -