פריטטה
האיטלקים יודעים לעשות כל דבר כמו שצריך, והדבר נכון לא פחות כשמדובר בארוחת בוקר. עפרית חצקלביץ' עם מתכון נהדר לפריטטה איטלקית מפנקת, שתעשה לכם את השבת.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ביצה לכל סועד
- 100 גר' גבינת סנט מור חתוכה לקוביות
- 1 כרישה פרוסה לעיגולים
- מלח ופלפל לפי הטעם
- מעט שמן זית לטיגון
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את הביצים הכרישה והתבלינים, מעבירים את הבלילה למחבת לוהטת משומנת בשכבה דקה של שמן זית (ניתן לשפוך מעט שמן ולמרוח אותו על המחבת עם נייר סופג).
- 2. ממתינים עד שהחלק התחתון של החביתה מושחם, מפזרים גבינה ומכניסים לתנור עד שהחלק העליון של הפריטטה משחים.