מתכונים חמים

מצה בריי מתוק

מצה בריי עם אגוזי מלך, צימוקים וקינמון - פינוק מתוק לארוחת הבוקר של ימי חג הפסח

מתכון מאת: גיא ארבל, בנדיקט, מערכת וואלה! אוכל
  • 10 דקות סה"כ

  • קלי קלות

  • 2 סועדים

מצה בריי בבנדיקט (צילום: דרור עינב)

מחשבון המרות

מצרכים

    • ½ כוסחלב
    • 2 כפותסוכר
    • ½ מקל קינמון
    • 4 מצות
    • ½ כוסצימוקים כהים (או חמוציות)
    • ½ כוסאגוזי מלך שבורים
    • 4 ביצים
    • 2 כפותשמנת מתוקה (לא חובה)
    • מעטחמאה לטיגון
למחשבון המרה

אופן ההכנה

איך מכינים מצה בריי מתוק?

  • 1מחממים חלב עם סוכר וחצי מקל קינמון עד להמסה של הסוכר. לפני שהתערובת רותחת מסננים ומצננים.
  • 2שוברים מצות לחתיכות בגודל 3-2 ס"מ לקערה, יוצקים מעל את תערובת החלב המצוננת, הצימוקים ואגוזי המלך ומערבבים עד ספיגת הנוזלים.
  • 3מוסיפים 4 ביצים טרופות לקערה ומערבבים (ניתן לטרוף את הביצים עם מעט שמנת מתוקה להעשרה).
  • 4מטגנים על מחבת עם מעט חמאה תוך כדי ערבוב כמו ביצה מקושקשת. מטגנים מספר דקות, הופכים ומטגנים מעט מהצד השני.
  • 5נהדר להגיש ליד סלט פירות או חרוסת.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully