מצה בריי מתוק
מצה בריי עם אגוזי מלך, צימוקים וקינמון - פינוק מתוק לארוחת הבוקר של ימי חג הפסח
- 10 דקות סה"כ
- קלי קלות
- 2 סועדים
מצרכים
- ½ כוסחלב
- 2 כפותסוכר
- ½ מקל קינמון
- 4 מצות
- ½ כוסצימוקים כהים (או חמוציות)
- ½ כוסאגוזי מלך שבורים
- 4 ביצים
- 2 כפותשמנת מתוקה (לא חובה)
- מעטחמאה לטיגון
- לטבלת המרות לחצו כאן >
אופן ההכנה
איך מכינים מצה בריי מתוק?
- 1מחממים חלב עם סוכר וחצי מקל קינמון עד להמסה של הסוכר. לפני שהתערובת רותחת מסננים ומצננים.
- 2שוברים מצות לחתיכות בגודל 3-2 ס"מ לקערה, יוצקים מעל את תערובת החלב המצוננת, הצימוקים ואגוזי המלך ומערבבים עד ספיגת הנוזלים.
- 3מוסיפים 4 ביצים טרופות לקערה ומערבבים (ניתן לטרוף את הביצים עם מעט שמנת מתוקה להעשרה).
- 4מטגנים על מחבת עם מעט חמאה תוך כדי ערבוב כמו ביצה מקושקשת. מטגנים מספר דקות, הופכים ומטגנים מעט מהצד השני.
- 5נהדר להגיש ליד סלט פירות או חרוסת.