וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מצה בריי מתוק

מצה בריי עם אגוזי מלך, צימוקים וקינמון - פינוק מתוק לארוחת הבוקר של ימי חג הפסח

מתכון מאת: גיא ארבל, בנדיקט, מערכת וואלה אוכל

מצה בריי בבנדיקט. דרור עינב,
מצה בריי בבנדיקט/דרור עינב

מצרכים למתכון

    • ½כוסחלב
    • 2כפותסוכר
    • ½מקל קינמון
    • 4מצות
    • ½כוסצימוקים כהים (או חמוציות)
    • ½כוסאגוזי מלך שבורים
    • 4ביצים
    • 2כפותשמנת מתוקה (לא חובה)
    • מעטחמאה לטיגון

אופן ההכנה

איך מכינים מצה בריי מתוק?

  • 1
    מחממים חלב עם סוכר וחצי מקל קינמון עד להמסה של הסוכר. לפני שהתערובת רותחת מסננים ומצננים.
  • 2
    שוברים מצות לחתיכות בגודל 3-2 ס"מ לקערה, יוצקים מעל את תערובת החלב המצוננת, הצימוקים ואגוזי המלך ומערבבים עד ספיגת הנוזלים.
  • 3
    מוסיפים 4 ביצים טרופות לקערה ומערבבים (ניתן לטרוף את הביצים עם מעט שמנת מתוקה להעשרה).
  • 4
    מטגנים על מחבת עם מעט חמאה תוך כדי ערבוב כמו ביצה מקושקשת. מטגנים מספר דקות, הופכים ומטגנים מעט מהצד השני.
  • 5
    נהדר להגיש ליד סלט פירות או חרוסת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully