מתכונים חמים

מצה בריי מתוק

לארוחת בוקר מפנקת במיוחד בימי הפסח, מכין השף הראשי של בנדיקט, גיא ארבל פינוק מתוק. מצה בריי עם אגוזי מלך וצימוקים בניחוח קינמון.

מתכון מאת: גיא ארבל, מערכת וואלה! NEWS
  • 10 דקות סה"כ

  • קל להכנה

מצה בריי בבנדיקט

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-2 מנות:
  • 100 מ"ל חלב (1/2 כוס)
  • 20 גרם סוכר (2 כפות)
  • 1/2 מקל קינמון
  • 4 מצות
  • 1/2 כוס צימוקים כהים
  • 1/2 כוס אגוזי מלך שבורים
  • 4 ביצים טרופות
  • חמאה/חמאה מזוקקת
  • לא חובה – שמנת מתוקה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים חלב עם סוכר וחצי מקל קינמון עד להמסה בלבד. לפני שהתערובת רותחת מסננים ומצננים.
  • 2. שוברים מצות לחתיכות בגודל 3-2 ס"מ לקערה.
  • 3. מוסיפים את תערובת החלב, חופן וחצי צימוקים כהים וחופן וחצי אגוזי מלך "שבורים" ומערבבים עד ספיגת הנוזלים.
  • 4. מוסיפים 4 ביצים טרופות לקערה ומערבבים (ניתן לטרוף את הביצים עם מעט שמנת מתוקה להעשרה).
  • 5. מטגנים על מחבת עם חמאה או חמאה מזוקקת תוך כדי ערבוב כמו ביצה מקושקשת. מטגנים מספר דקות, הופכים, מטגנים מעד מהצד השני.
  • 6. נהדר להגיש ליד סלט פירות או חרוסת.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully