מציה במילוי שוקולד
סמדר קפלינסקי מהמיזם נשים מבשלות, במתכון פשוט וגאוני לטבלת שוקולד הנעטפת במצות לחות ואחרי טיגון קצר מתקבל מעטה פריך בחוץ ושוקולדי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- כמות: ל-2 מנות גדולות ומושחתות
- 4 מצות רטובות
- 3 ביצים
- טבלת שוקולד מריר
- קורט מלח
אופן ההכנה
- 1. לוקחים מצה רטובה אחת ומניחים במרכזה חצי טבלת שוקולד.
- 2. סוגרים מעל השוקולד את ארבעת הפאות של המצה כך שיעטפו אותה כמו חבילה ואת הצד שנשאר מעט חשוף מניחים בתוך מצה שניה וגם אותה סוגרים, כך שהשוקולד עטוף מכל הצדדים.
- 3. חוזרים על הפעולה עם שתי המצות נוספות וחצי חבילת השוקולד הנותרת.
- 4. מחממים מחבת עם שמן ובינתיים טורפים את הביצים בקערת מרק שטוחה עם מעט מלח.
- 5. טובלים את המציות הממולאות שוקולד בביצה ומטגנים עד הזהבה. ניתן גם להניח על נייר אפייה ולאפות 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.