וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שברי מצות בציפוי שוקולד מריר ולבן

מצות לא צריכות להיות מאכל חג מבאס, להיפך. יש להן פוטנציאל להפוך למנות שוות במיוחד, כמו שברי מצות בציפוי שוקולד מריר ובתוספת שוקולד לבן, חמוציות ותפוז

מתכון מאת: יעל לאור, מערכת וואלה

צילום: עידו שחם, עריכה: נועה לוי

מצרכים למתכון

  • 1/2 1 כוס (230 גרם) שוקולד מריר קצוץ/ שוקולד צ'יפס
  • 3/4 כוס חמוציות מיובשות
  • גרידת תפוז
  • 3/4 חפיסה (60 גרם) שוקולד לבן
  • 5 מצות

אופן ההכנה

  • 1. ממיסים את השוקולד המריר במיקרוגל בפולסים של 15-20 שניות, עד שהשוקולד כמעט נמס (צריך להיזהר לא לחמם יתר על המידה אחרת הוא נשרף). מוציאים ומערבבים.
  • 2. באותו אופן, ממיסים את השוקולד הלבן.
  • 3. מצפים את המצות בשוקולד המריר המומס (רק על צד אחד). מקשטים עם חמוציות וגרידת תפוז. באמצעות מזלג (או כל כלי אחר מתאים), טובלים בשוקולד הלבן ו"מקשקשים" על גבי המצה.
  • 4. מכניסים להקפאה עד שהשוקולד מתקשה (לפחות 45 דקות). מוציאים, שוברים לחתיכות ומגישים.
  • טירמיסו מצות

  • מילפיי מצות מקורמלות

  • עוגת מצות קלאסית

  • פנקוטה קפה ושוקולד

  • אלפחורס של מיקי שמו

  • סמיפרדו שוקולד בננה

  • עוגת שוקולד בננה במחבת

  • פאי פקאן ושוקולד

  • עוגת שוקולד נטו

  • בבקה שוקולד

  • עוגת שוקולד ושמן זית

  • עוגת ביסקוויטים וקליק ללא אפייה

  • עוגיות שוקולד

  • פאדג' שוקולד תפוז

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully