טירמיסו מצות
מיקי שמו מנצל את המצות שנשארו מפסח ומכין קינוח איטלקי מפתה בשכבות
מצרכים
- לתבנית 26 סנטימטרים)
- לסירופ קפה:
- 1 כף קפה נמס
- 5 כפות חלב
- 5 כפות ברנדי
- 2 כפות סוכר
- לקרם הגבינה:
- 200 גרם גבינה 30%
- 1/2 מיכל שמנת מתוקה
- 1/2 מכמות סירופ הקפה
- 2 מיכלי שמנת מתוקה
- 3 ביצים
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כוס חלב
- 1 כף ג'לטין
- 2 כפות אינסטנט פודינג
אופן ההכנה
- . מחממים את החלב, הקפה ו-2 כפות סוכר.
- 2. מסירים מן האש ומקררים בטמפרטורת החדר ומוסיפים ברנדי.
- 3. במיקסר מקציפים ביצים ו-1/2 כוס סוכר 5 דקות.
- 4. מערבבים 1/2 כוס חלב עם כף ג'לטין וממתינים 10 דקות.
- 5. מחממים את הג'לטין והחלב במיקרוגל למשך 1/2 דקה.
- 6. מורידים את מהירות הקצפת הביצים, יוצקים פנימה את החלב והג'לטין.
- 7. את קציפת הביצים מעבירים לתערובת גבינה שבה גבינה 30%, 1/2 מיכל שמנת מתוקה, 1/2 מכמות סירופ הקפה שהכנו, שני מכלי שמנת מתוקה ואינסטנט פודינג וניל לבן.
- 8. מקציפים את התערובת במיקסר עד קבלת קרם יציב.
- 9. מניחים בתחתית התבנית את המצות, מרטיבים בסירופ קפה.
- 10. יוצקים 1/2 מכמות תערובת הגבינה, מניחים מעל המצות ומרטיבים בסירופ.
- 11. משלימים בתערובת קרם הגבינה כשכבה עליונה ולקישוט ניתן לבזוק אבקת קקאו