טירמיסו מצות

מיקי שמו מנצל את המצות שנשארו מפסח ומכין קינוח איטלקי מפתה בשכבות

מתכון מאת: מיקי שמו, מערכת וואלה!
(צילום: עריכה: מיכאל ברגמן, בימוי: גיא גורן)

מצרכים

  • לתבנית 26 סנטימטרים)
  • לסירופ קפה:
  • 1 כף קפה נמס
  • 5 כפות חלב
  • 5 כפות ברנדי
  • 2 כפות סוכר
  • לקרם הגבינה:
  • 200 גרם גבינה 30%
  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה
  • 1/2 מכמות סירופ הקפה
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס חלב
  • 1 כף ג'לטין
  • 2 כפות אינסטנט פודינג

אופן ההכנה

  • . מחממים את החלב, הקפה ו-2 כפות סוכר.
  • 2. מסירים מן האש ומקררים בטמפרטורת החדר ומוסיפים ברנדי.
  • 3. במיקסר מקציפים ביצים ו-1/2 כוס סוכר 5 דקות.
  • 4. מערבבים 1/2 כוס חלב עם כף ג'לטין וממתינים 10 דקות.
  • 5. מחממים את הג'לטין והחלב במיקרוגל למשך 1/2 דקה.
  • 6. מורידים את מהירות הקצפת הביצים, יוצקים פנימה את החלב והג'לטין.
  • 7. את קציפת הביצים מעבירים לתערובת גבינה שבה גבינה 30%, 1/2 מיכל שמנת מתוקה, 1/2 מכמות סירופ הקפה שהכנו, שני מכלי שמנת מתוקה ואינסטנט פודינג וניל לבן.
  • 8. מקציפים את התערובת במיקסר עד קבלת קרם יציב.
  • 9. מניחים בתחתית התבנית את המצות, מרטיבים בסירופ קפה.
  • 10. יוצקים 1/2 מכמות תערובת הגבינה, מניחים מעל המצות ומרטיבים בסירופ.
  • 11. משלימים בתערובת קרם הגבינה כשכבה עליונה ולקישוט ניתן לבזוק אבקת קקאו
  • מה אפשר לבשל עם שאריות מצה? מיקי שמו מסביר

  • ממתקי מצה בשוקולד בפונדו של פופקורן מתוק

  • מילפיי מצות מקורמלות

  • עוגת מצות וקקאו

  • ממרח "מסקרפונה" עם פירות צלויים

  • צ'ורוס דרום אמריקאי

  • סורבה ענבי סייבל

  • בננות בקרם קוקוס עם שקדים וקוקוס קלוי

  • קינוח כוסות – עוגת גבינת מייפל פירורים, טבעוני

  • סופלה שוקולד של פופינה

  • מלבי טפיוקה במינימום השקעה

  • קרוסטטה אפרסק לבן וגראפה

  • קראמבל תפוחים פרווה

  • חטיף טעמי שוקולד

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully