ממתקי מצה בשוקולד בפונדו של פופקורן מתוק
ממתקי מצות בשוקולד (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- 1 חבילת מצות
- לציפוי שוקולד:
- 300 גרם שוקולד מריר
- 30 גרם חמאת קקאו (להשיג בחנויות האפייה המתמחות)
- 1 כפית תמצית וניל/ליקר קפה או אגוזים
- לפונדו:
- שקית פופקורן מוכן
- 1/2 כוס דבש
- 1 ליטר חלב
- 1. בקערה מניחים את השוקולד וחמאת הקקאו וממיסים במיקרוגל (חשוב לבדוק כל 10-15 שניות ולערבב בכדי שהשוקולד לא ישרף).
- 2. מערבבים היטב את התערובת עד אחידות ומוסיפים את תמצית הווניל או הליקר.
- 3. מעבירים את הרוטב לכלי עמוק ורחב.
- 4. שוברים את המצות לחתיכות גסות, טובלים ברוטב ומניחים על מגש.
- 5. מקשטים לפי הטעם האישי: קוקוס, פקאן קצוץ, פיסטוקים, שקדים פרוסים וכו'.
- 6. לאחר הקישוט מעבירים לצלחת ומניחים במקרר.
- 7. מכינים פונדו פופקורן: בסיר, מבשלים שקית פופקורן מוכנה בליטר חלב, ומוסיפים חצי כוס דבש. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים רבעי שעה.
- 8. מעבירים למעבד מזון את כל החומרים ומעבדים עד להסמכה. (שמים קודם את הפופקורן ואז את הנוזלים במעבד המזון). מעבירים לקערה.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה