ממתקי מצה בשוקולד בפונדו של פופקורן מתוק

מתכון מאת: אביב משה, מערכת וואלה!
ממתקי מצות בשוקולד. נמרוד סונדרס
ממתקי מצות בשוקולד

מצרכים

  • 1 חבילת מצות
  • לציפוי שוקולד:
  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 30 גרם חמאת קקאו (להשיג בחנויות האפייה המתמחות)
  • 1 כפית תמצית וניל/ליקר קפה או אגוזים
  • לפונדו:
  • שקית פופקורן מוכן
  • 1/2 כוס דבש
  • 1 ליטר חלב

אופן ההכנה

  • 1. בקערה מניחים את השוקולד וחמאת הקקאו וממיסים במיקרוגל (חשוב לבדוק כל 10-15 שניות ולערבב בכדי שהשוקולד לא ישרף).
  • 2. מערבבים היטב את התערובת עד אחידות ומוסיפים את תמצית הווניל או הליקר.
  • 3. מעבירים את הרוטב לכלי עמוק ורחב.
  • 4. שוברים את המצות לחתיכות גסות, טובלים ברוטב ומניחים על מגש.
  • 5. מקשטים לפי הטעם האישי: קוקוס, פקאן קצוץ, פיסטוקים, שקדים פרוסים וכו'.
  • 6. לאחר הקישוט מעבירים לצלחת ומניחים במקרר.
  • 7. מכינים פונדו פופקורן: בסיר, מבשלים שקית פופקורן מוכנה בליטר חלב, ומוסיפים חצי כוס דבש. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים רבעי שעה.
  • 8. מעבירים למעבד מזון את כל החומרים ומעבדים עד להסמכה. (שמים קודם את הפופקורן ואז את הנוזלים במעבד המזון). מעבירים לקערה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully