מתכונים חמים

עוגת מצות עם שוקולד לבן ותותים

קלה להכנה ונטולת אפייה, אבל זקוקה ליום במקרר להתייצבות

מתכון מאת: דורעם גונט, .
  • 60 דקות סה"כ

עוגת מצות (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • (לתבנית מלבנית 20x30 ס"מ):
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 100 גרם חמאה
  • 500 גרם גבינה לבנה 9% שומן
  • 3 חלמונים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 כפות חלב
  • 1/2 4 מצות
  • לציפוי תות:
  • 250 גרם תותים
  • 1/4 כוס סוכר
  • 200 מ"ל שמנת חמוצה 15% שומן
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. ממיסים על אדים את השוקולד הלבן והחמאה (מערבבים בקערה שמונחת מעל סיר ובו מים רותחים, הקערה אינה נוגעת במים). מערבבים היטב.
  • 2. מורידים את הקערה מהסיר ומוסיפים פנימה את הגבינה הלבנה. מערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים פנימה גם את החלמונים והסוכר. מערבבים היטב.
  • 3. יוצקים לתבנית מלבנית בגודל 20x30 ס"מ 2 כפות חלב. מקפידים שהחלב יתפזר על כל תחתית התבנית (החלב ירכך את השכבה הראשונה של המצות. יתר המצות יתרככו מספיגת הנוזלים שבקרם המילוי ובציפוי, ואין צורך לטבול אותן בנוזל כלשהו).
  • 4. מניחים שכבת מצה בתחתית התבנית (בתבנית בגודל 20x30 ס"מ - מצה וחצי).
  • 5. שופכים על המצות שליש מהקרם.
  • 6. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים ליצירת שלוש שכבות קרם מעל שלוש שכבות מצה (מסיימים בשכבת קרם).
  • 7. מנערים את התבנית ודופקים קלות על משטח העבודה, כדי ליישר את הקרם.
  • 8. מכניסים למקרר לשלוש-ארבע שעות להתייצבות. לאחר שהקרם התייצב, מכינים את הציפוי: במעבד מזון קטן טוחנים את התותים עם הסוכר.
  • 9. מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים לתערובת אחידה.
  • 10. יוצקים על העוגה, מנערים ודופקים על משטח העבודה כדי ליישר ולהחליק את הציפוי.
  • 11. מכניסים להתייצבות של יממה במקרר. בהגשה אפשר לקשט את העוגה בתותים טריים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully