פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגת מצות עם שוקולד לבן ותותים

      קלה להכנה ונטולת אפייה, אבל זקוקה ליום במקרר להתייצבות

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עוגת מצות (נמרוד סונדרס)
      עוגת מצות (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • (לתבנית מלבנית 20x30 ס"מ):
      • 200 גרם שוקולד לבן
      • 100 גרם חמאה
      • 500 גרם גבינה לבנה 9% שומן
      • 3 חלמונים
      • 1/2 כוס סוכר
      • 2 כפות חלב
      • 1/2 4 מצות
      • לציפוי תות:
      • 250 גרם תותים
      • 1/4 כוס סוכר
      • 200 מ"ל שמנת חמוצה 15% שומן

      אופן ההכנה

      • 1. ממיסים על אדים את השוקולד הלבן והחמאה (מערבבים בקערה שמונחת מעל סיר ובו מים רותחים, הקערה אינה נוגעת במים). מערבבים היטב.
      • 2. מורידים את הקערה מהסיר ומוסיפים פנימה את הגבינה הלבנה. מערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים פנימה גם את החלמונים והסוכר. מערבבים היטב.
      • 3. יוצקים לתבנית מלבנית בגודל 20x30 ס"מ 2 כפות חלב. מקפידים שהחלב יתפזר על כל תחתית התבנית (החלב ירכך את השכבה הראשונה של המצות. יתר המצות יתרככו מספיגת הנוזלים שבקרם המילוי ובציפוי, ואין צורך לטבול אותן בנוזל כלשהו).
      • 4. מניחים שכבת מצה בתחתית התבנית (בתבנית בגודל 20x30 ס"מ - מצה וחצי).
      • 5. שופכים על המצות שליש מהקרם.
      • 6. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים ליצירת שלוש שכבות קרם מעל שלוש שכבות מצה (מסיימים בשכבת קרם).
      • 7. מנערים את התבנית ודופקים קלות על משטח העבודה, כדי ליישר את הקרם.
      • 8. מכניסים למקרר לשלוש-ארבע שעות להתייצבות. לאחר שהקרם התייצב, מכינים את הציפוי: במעבד מזון קטן טוחנים את התותים עם הסוכר.
      • 9. מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים לתערובת אחידה.
      • 10. יוצקים על העוגה, מנערים ודופקים על משטח העבודה כדי ליישר ולהחליק את הציפוי.
      • 11. מכניסים להתייצבות של יממה במקרר. בהגשה אפשר לקשט את העוגה בתותים טריים.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -