עוגת מצות עם שוקולד לבן ותותים
קלה להכנה ונטולת אפייה, אבל זקוקה ליום במקרר להתייצבות
עוגת מצות (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- (לתבנית מלבנית 20x30 ס"מ):
- 200 גרם שוקולד לבן
- 100 גרם חמאה
- 500 גרם גבינה לבנה 9% שומן
- 3 חלמונים
- 1/2 כוס סוכר
- 2 כפות חלב
- 1/2 4 מצות
- לציפוי תות:
- 250 גרם תותים
- 1/4 כוס סוכר
- 200 מ"ל שמנת חמוצה 15% שומן
- 1. ממיסים על אדים את השוקולד הלבן והחמאה (מערבבים בקערה שמונחת מעל סיר ובו מים רותחים, הקערה אינה נוגעת במים). מערבבים היטב.
- 2. מורידים את הקערה מהסיר ומוסיפים פנימה את הגבינה הלבנה. מערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים פנימה גם את החלמונים והסוכר. מערבבים היטב.
- 3. יוצקים לתבנית מלבנית בגודל 20x30 ס"מ 2 כפות חלב. מקפידים שהחלב יתפזר על כל תחתית התבנית (החלב ירכך את השכבה הראשונה של המצות. יתר המצות יתרככו מספיגת הנוזלים שבקרם המילוי ובציפוי, ואין צורך לטבול אותן בנוזל כלשהו).
- 4. מניחים שכבת מצה בתחתית התבנית (בתבנית בגודל 20x30 ס"מ - מצה וחצי).
- 5. שופכים על המצות שליש מהקרם.
- 6. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים ליצירת שלוש שכבות קרם מעל שלוש שכבות מצה (מסיימים בשכבת קרם).
- 7. מנערים את התבנית ודופקים קלות על משטח העבודה, כדי ליישר את הקרם.
- 8. מכניסים למקרר לשלוש-ארבע שעות להתייצבות. לאחר שהקרם התייצב, מכינים את הציפוי: במעבד מזון קטן טוחנים את התותים עם הסוכר.
- 9. מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים לתערובת אחידה.
- 10. יוצקים על העוגה, מנערים ודופקים על משטח העבודה כדי ליישר ולהחליק את הציפוי.
- 11. מכניסים להתייצבות של יממה במקרר. בהגשה אפשר לקשט את העוגה בתותים טריים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה