- 1. ממיסים על אדים את השוקולד הלבן והחמאה (מערבבים בקערה שמונחת מעל סיר ובו מים רותחים, הקערה אינה נוגעת במים). מערבבים היטב.
-
- 2. מורידים את הקערה מהסיר ומוסיפים פנימה את הגבינה הלבנה. מערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים פנימה גם את החלמונים והסוכר. מערבבים היטב.
-
- 3. יוצקים לתבנית מלבנית בגודל 20x30 ס"מ 2 כפות חלב. מקפידים שהחלב יתפזר על כל תחתית התבנית (החלב ירכך את השכבה הראשונה של המצות. יתר המצות יתרככו מספיגת הנוזלים שבקרם המילוי ובציפוי, ואין צורך לטבול אותן בנוזל כלשהו).
-
- 4. מניחים שכבת מצה בתחתית התבנית (בתבנית בגודל 20x30 ס"מ - מצה וחצי).
-
- 5. שופכים על המצות שליש מהקרם.
-
- 6. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים ליצירת שלוש שכבות קרם מעל שלוש שכבות מצה (מסיימים בשכבת קרם).
-
- 7. מנערים את התבנית ודופקים קלות על משטח העבודה, כדי ליישר את הקרם.
-
- 8. מכניסים למקרר לשלוש-ארבע שעות להתייצבות. לאחר שהקרם התייצב, מכינים את הציפוי: במעבד מזון קטן טוחנים את התותים עם הסוכר.
-
- 9. מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים לתערובת אחידה.
-
- 10. יוצקים על העוגה, מנערים ודופקים על משטח העבודה כדי ליישר ולהחליק את הציפוי.
-
- 11. מכניסים להתייצבות של יממה במקרר. בהגשה אפשר לקשט את העוגה בתותים טריים.