מתכונים חמים

שטרודל מצות ופירות מיובשים בדבש

מתכון של מועצת הדבש

מתכון מאת: ,מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

תפוחים מצות אגוזים

מחשבון המרות

מצרכים

  • 4 מצות
  • 100 גרם חמאה או מרגרינה
  • 2 כפות קמח מצה
  • 200 גרם פירות מיובשים (משמשים, שזיפים, צימוקים, תמרים) קצוצים
  • 100 גרם אגוזי מלך כתושים גס
  • 3 כפות דבש
  • ½ כפית קינמון
  • ¼ כפית ציפורן

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומרפדים תבנית שטוחה בנייר אפייה. מרטיבים את המצות במים ומניחים אותן בין מגבות נייר לכמה דקות עד שהן נעשות רכות וגמישות.
  • 2. מורחים כל מצה בשכבה עבה של חמאה או מרגרינה וזורים עליה קמח מצה. מערבבים את הפירות היבשים עם האגוזים, הדבש, הקינמון והציפורן ומורחים ¼ מהתערובת על כל מצה. כורכים כל מצה לגלילה מהודקת.
  • 3. מניחים את הגלילות על התבנית, מורחים אותן בשארית החמאה או המרגרינה ואופים כ-30 דקות או עד שהן מזהיבות.
  • 4. מצננים את הגלילות וכשהן מתקררות לחלוטין פורסים לפרוסות ברוחב 3 ס"מ. מאחסנים בכלי סגור. אפשר לבזוק אבקת סוכר לפני ההגשה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully