פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      שטרודל מצות ופירות מיובשים בדבש

      מתכון של מועצת הדבש

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      תפוחים מצות אגוזים (מערכת וואלה! NEWS)
      תפוחים מצות אגוזים (מערכת וואלה! NEWS)

      מצרכים

      • 4 מצות
      • 100 גרם חמאה או מרגרינה
      • 2 כפות קמח מצה
      • 200 גרם פירות מיובשים (משמשים, שזיפים, צימוקים, תמרים) קצוצים
      • 100 גרם אגוזי מלך כתושים גס
      • 3 כפות דבש
      • ½ כפית קינמון
      • ¼ כפית ציפורן

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומרפדים תבנית שטוחה בנייר אפייה. מרטיבים את המצות במים ומניחים אותן בין מגבות נייר לכמה דקות עד שהן נעשות רכות וגמישות.
      • 2. מורחים כל מצה בשכבה עבה של חמאה או מרגרינה וזורים עליה קמח מצה. מערבבים את הפירות היבשים עם האגוזים, הדבש, הקינמון והציפורן ומורחים ¼ מהתערובת על כל מצה. כורכים כל מצה לגלילה מהודקת.
      • 3. מניחים את הגלילות על התבנית, מורחים אותן בשארית החמאה או המרגרינה ואופים כ-30 דקות או עד שהן מזהיבות.
      • 4. מצננים את הגלילות וכשהן מתקררות לחלוטין פורסים לפרוסות ברוחב 3 ס"מ. מאחסנים בכלי סגור. אפשר לבזוק אבקת סוכר לפני ההגשה.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -