עוגת ג'פונז לפסח

עוגת ג'פונז לפסח באדיבות מיקי שמו מרשת "שמו הקונדיטוריה"

מתכון מאת: מערכת וואלה!
עוגת ג'פנוז קונדיטוריה שמו.
עוגת ג'פנוז קונדיטוריה שמו

מצרכים

  • רשימת חומרים לבצק:
  • 250 גר' חלבונים - 7 חלבונים
  • 250 גר' סוכר - 11/4 כוסות
  • 150 גר' אגוזי מלך קצוצים
  • 50 גר' קמח תפו"א
  • 50 גר' קמח מצה
  • לקרם שוקולד לבן:
  • 2 מיכלים שמנת מתוקה -1/2 ליטר
  • 100 גר' שוקולד לבן
  • 20 גר' אינסטנט פודינג לבן
  • דקורציה:
  • 100 גר' ריבת חלב
  • 20 מ"ל חלב

אופן ההכנה

  • 1. לבצק: מקציפים את החלבונים והסוכר במהירות גבוהה, עד קבלת קצף יציב (עד כ-10 דקות)
  • 2. מערבבים בקערה את החומרים היבשים ובעזרת מרית, ובתנועות קיפול ידניות, מקפלים אותם פנימה אל תוך קצף החלבונים עד קבלת מרקם אחיד.
  • 3. מרפדים בנייר אפייה, תבנית אפייה ביתית ומסמנים בעזרת עיפרון את קוטר תבנית העוגה.
  • 4. סה"כ יש ליצור 3 עיגולים בקוטר התבנית. הופכים את נייר האפייה.
  • 5. בעזרת שק זילוף, מזלפים בתנועות סיבוביות על העיגולים המסומנים עד אשר ממלאים את כל שטח העיגול.
  • 6. אופים בטמפ' של 160 מעלות למשך כ-15 דקות.
  • 7. לקרם שוקולד לבן: מרתיחים 1 מיכל שמנת מתוקה ויוצקים לקערה המכילה את 100 גר' שוקולד לבן החתוך לקוביות.
  • מערבבים עד להמסתו המוחלטת של השוקולד הלבן.
  • 8. מקררים לטמפ' החדר ומכניסים למקרר למשך 3 שעות.
  • 9. מקציפים את המיכל הנוסף של השמנת מתוקה + 20 גר' אינסטנט פודינג לבן + תערובת השוקולד והשמנת מהמקרר, עד קבלת קרם יציב.
  • 10. לבסיס העוגה, מניחים שכבה אחת של ג'פונז שהכינונו מראש.
  • 11. מקרם השוקולד הלבן, ממלאים עד 1/3 מגובה תבנית העוגה.
  • 12. מעל הקרם מניחים ג'פונז נוסף ושוב ממלאים בקרם, מניחים ג'פונז נוסף ומכסים בקרם עד שיא גובה התבנית.
  • 13. מיד לאחר סיום הרכבת העוגה, יש להכניסה להקפאה למשך כשעה.
  • 14. מוציאים את העוגה מן המקפיא. מחממים את ריבת החלב + החלב למשך כ-30 שניות או עד קבלת תערובת נוזלית, אותה יש ליצוק על החלק העליון של העוגה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully