מילפיי מצות מקורמלות

מיקי שמו משתמש בשאריות המצה ומכין מאפה אלגנטי במיוחד

מתכון מאת: מיקי שמו, מערכת וואלה!
(צילום: עריכה: מיכאל ברגמן, בימוי: גיא גורן)

מצרכים

  • (ל-6 מנות)
  • למצות המקורמלות:
  • 6 מצות
  • 100 גרם סוכר
  • 3 כפות מים
  • לקרם:
  • 600 גרם שמנת מתוקה 35%
  • 400 גרם מסקרפונה
  • 100 גרם סוכר
  • להרכבה
  • 2 סלסילות תותים נקיים וחתוכים בחלק העליון (רצוי להשתמש בתותים בגודל בינוני ומטה)

אופן ההכנה

  • 1. מרטיבים את המצות במים עד שהן לחות.
  • 2. מפזרים מעל את הסוכר ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות ל-2 דקות, עד שהן מקבלות גוון זהוב מקורמל. מצננים את המצות.
  • 3. מקציפים שמנת (חשוב שהשמנת לא תהיה מוקצפת מדי), מסקרפונה וסוכר, יחדיו במהירות בינונית עד לקבלת קציפה חלקה ויציבה.
  • 4. מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם פיית זילוף בקוטר 1 סנטימטר.
  • 5. מכינים את התותים: שוטפים ומייבשים את 2 סלסילות התותים הטריים, חותכים את התותים מגבעולם הירוק- כך שיהיו אחידים בגובהם וישרים.
  • 6. על מצה מקורמלת מסדרים את התותים הטריים בשכבה אחת כך שהתותים יהיו צמודים זה לזה.
  • 7. את הקרם מזלפים בין התותים כך שמתקבלת שכבה אחידה באותו הגובה של תותים וקרם.
  • 8. מניחים את המצה המקורמלת השנייה מעל ומזלפים את יתרת הקרם בצורת עיגולים כך שמתקבלת שכבה אחידה.
  • 9. מעל, מניחים את המצה השלישית ומקשטים בעזרת אבקת סוכר ותותים. את המילפיי אפשר להגיש ולייצר בצורות רבות כגון: בכוס, במנה אישית או בסטריפ ארוך.
  • מה אפשר לבשל עם שאריות מצה? מיקי שמו מסביר

  • עוגת מצות עם שוקולד לבן ותותים

  • עוגת אגוזים ותפוזים

  • גלילת מצות

  • סופלה שוקולד של פופינה

  • קראמבל תפוחים פרווה

  • טארט פטיסייר גבינה ומשמשים בהל

  • טארט קדאיף שוקולד פיסטוק

  • צ'ורוס דרום אמריקאי

  • חטיף טעמי שוקולד

  • "ברולה" מנגו טבעוני

  • ממתק צ'ורצ'חלה

  • בננות בקרם קוקוס עם שקדים וקוקוס קלוי

  • פנקוטה שוקולד חלב

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully