פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      חטיף טעמי שוקולד

      המתכון שלפניכם פשוט ומהיר הכנה. נכון, הוא לא דל קלוריות אבל הוא משמח וטעים. אחרי הכל, מדי פעם מותר לנו להתפנק ולחזור לרגע להיות ילדים

      2 מדרגים / 1 כוכבים

      חטיף טעמי שוקולד (אפיק גבאי)
      חטיף טעמי שוקולד (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • לכ- 20 חטיפים:
      • 4 כוסות אורז תפוח (120 גרם)
      • 1 כוס קוקוס טחון (60 גרם)
      • 1/3 כוס דבש (100 מ"ל)
      • 1/3 כוס חמאת בוטנים (90 גרם)
      • 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
      • 140 גרם חמאה חתוכה לקוביות
      • 1 כף ליקר גראן מרניה
      • לציפוי:
      • 100 גרם מחית נוגט
      • 100 גרם שוקולד חלב
      • 20 גרם קוביות תפוז מסוכר

      אופן ההכנה

      • 1. בתוך קערה גדולה מערבבים היטב את האורז התפוח והקוקוס הטחון.
      • 2. לתוך קלחת בינונית מכניסים את יתר המרכיבים למעט הגראן מרינייה ומבשלים על אש בינונית כ-3-5 דקות עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
      • 3. מסירים מן האש ומוסיפים את הליקר לתערובת הרטובה. מערבבים היטב ויוצקים על היבשים.
      • 4. מערבבים את כל העיסה בתנועות סיבוביות ולחיצה עד להטמעת כל הנוזלים ביבשים.
      • 5. יוצקים את התערובת על גבי התבנית המרופדת. מכסים ביריעת נייר אפיה ועוטפים בניילון נצמד. מכניסים למקרר לשעתיים לפחות.
      • 6. הכנת הציפוי: ממיסים שוקולד חלב בפולסים של 10 שניות במיקרוגל.
      • 7. מערבבים את השוקולד המומס עם מחית הנוגט. יוצקים את המסה על החטיף שהתמצק במקרר ומפזרים מעל את התפוז המסוכר. ניתן לחתוך קודם את החטיף לאצבעות ולאחר מכן לטבול במסת השוקולד נוגט.
      • 8. שומרים את החטיף במקרר עד חמישה ימים (נראה אם תצליחו).

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -