וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת אגוזים ותפוזים

מתחילים להתכונן לפסח כשר עם עוגת אגוזים-תפוזים של "קונדיטוריה פלור" הנהדרת, שעשתה הסבה מתאימה לפסח. להדפיס ולשמור לימי החג.

מתכון מאת: שירי כץ, mouse.co.il

עוגת תפוחים ואגוזים. דניאל לילה
עוגת תפוחים ואגוזים

מצרכים למתכון

  • לתבנית עגולה מס' 26:
  • 6 ביצים מס' 1 מופרדות
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים
  • 150 גרם אגוזי לוז קצוצים דק
  • קליפה מגוררת מתפוז אחד
  • 4-5 כפות קמח מצה (לעוגה לא כשרה אפשר להמיר בפירורי חלה)
  • לקרם:
  • 25 גרם חמאה רכה
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 1/4 כוסות אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • 1. מקציפים את החלבונים עם כמחצית מהסוכר עד לקבלת קצף נוקשה.
  • 2. מעבירים את הקצף לקערה גדולה. בקערת המיקסר שהתפנתה, ומבלי לשטוף, מקציפים את החלמונים ואת יתרת הסוכר עד לתערובת בהירה ותפוחה.
  • 3. מוסיפים תוך כדי הקצפה את מיץ התפוזים, ומקפלים פנימה את האגוזים, הקליפה, ואת קמח המצה, כף אחרי כף, עד שהתערובת אינה דלילה. מקפלים פנימה בעדינות גם את הקצף והחלבונים.
  • 4. יוצקים לתוך התבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, במשך 40 דקות. מוציאים מהתנור.
  • 5. מיד מערבבים יחד את המצרכים לקרם: החמאה, מיץ הלימון, ואבקת הסוכר, ומצפים את העוגה בעודה חמה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully