- 1. לפני הבישול: משרים את האורז חצי שעה במים קרים ואת הלימון הפרסי שוברים מעט, משרים במים חמים, מוציאים את הגרעינים וקוצצים דק. בינתיים קוצצים את כל הירוקים.
-
- 2. תערובת האורז והבשר: מסננים את האורז ממי ההשריה ומערבבים עם הבשר, הירוקים הקצוצים והתבלינים.
-
- 3. הבישול: מחממים במחבת 3 כפות שמן, מוסיפים את תערובת האורז, הבשר והירוקים ומהדקים אותה היטב למחבת (מאוד חשוב לא לדלג על השלב הזה).
-
- 4. מערבבים את המים הרותחים עם 1/4 כוס השמן ושופכים על האורז. כשמתחיל בעבוע קל של המים ואדים יוצאים, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 40-50 דקות עד שכל הנוזלים התאדו וישנה חריכה קלה של התחתית.
-
- 5. ההגשה: ממתינים 15-20 דקות שהתבשיל יתקרר מעט ורק אז הופכים על צלחת הגשה או מניחים במרכז השולחן עם כף הגשה. ניתן לאכול, חם או בטמפ' החדר.
-
- טיפ מברכה: מכל הירוקים, את הטרגון קשה לפעמים להשיג. מומלץ לשטוף אותו, לייבש ולהקפיא. טעמו חזק ובכל פעם משתמשים רק בגבעול אחד.