פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מרק פרסי עם רימונים

      מרק פרסי עשיר של רותם ליברזון עם קציצות , רכז רימונים והמון עשבי תיבול

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מרק רימונים פרסי של רותם ליברזון (דרור עינב)
      מרק רימונים פרסי של רותם ליברזון (דרור עינב)

      מצרכים

      • לכדורי הבשר:
      • 750 גרם בשר בקר עסיסי טחון
      • 1 בצל קצוץ קטן (אפשר במעבד מזון)
      • 1 שן שום כתושה
      • 1 כפית מלח ים
      • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
      • צרור נדיב של כוסברה קצוצה (אפשר במעבד מזון יחד עם הבצל)
      • למרק:
      • 2 בצלים גדולים קצוצים קטן
      • 8 שיני שום פרוסות
      • 3 כפות שמן
      • 1/2 כוס אורז בסמטי שטוף
      • 1/2 כוס עדשים צהובות
      • 1/2 כפית כורכום
      • 1 כף מלח ים (או יותר לפי הטעם)
      • 12 כוסות (3 ליטרים) מים
      • 1 צרור גדול של כוסברה קצוצה
      • 1 צרור גדול של פטרוזיליה קצוצה
      • 1 צרור נענע, העלים שלמים ומופרדים מהגבעולים (שומרים מעט עלים לקישוט להגשה)
      • 2 חבילות בצל ירוק , החלק הלבן והירוק קצוצים
      • 1 כוס רכז רימונים
      • 1 כף סוכר (לא חובה, רק אם יוצא חמוץ מדי לטעמכם)
      • להגשה:
      • 1 רימון אדום חמצמץ מפורק לגרגירים

      אופן ההכנה

      • 1. כדורי הבשר: בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים לכדורי הבשר ולשים היטב בעזרת הידיים עד לקבלת תערובת אחידה. טועמים ומתקנים תיבול. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים שגודלם כגודל עגבניית שרי.
      • 2. המרק: בסיר גדול ורחב מחממים שמן ומטגנים בו את הבצל, בסבלנות עד שמשחים ומתקרמל היטב. מוסיפים שום פרוס ומטגנים תוך ערבוב חצי דקה נוספת. מוסיפים אורז, עדשים, כורכום ומלח ומערבבים.
      • 3. מסדרים בעדינות את כדורי הבשר מעל התערובת שבסיר ומערבבים בזהירות, שהקציצות לא יתפרקו.
      • 4. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים מכוסה ברתיחה מתונה במשך חצי שעה. מערבבים מדי פעם.
      • 5. כעבור חצי שעה מוסיפים את כל הירק הקצוץ ומערבבים.
      • מביאים לרתיחה. מכסים ומנמיכים להבה. מבשלים ברתיחה מתונה חצי שעה נוספת.מדי פעם מערבבים ובודקים את סמיכותו של המרק. אם צריך מוסיפים עוד מים.
      • 6. מוסיפים רכז רימונים, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. מבשלים 10 דקות נוספות. טועמים שוב ואם מורגשת חמיצות חזקה מדי לטעמכם, מוסיפים מעט סוכר לאיזון.
      • 7. מגישים בקערית עמוקה עם עלי נענע שלמים וגרגירי רימון טריים לקישוט ותוספת טעם.

      עוד מתכוני מרקים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -