וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק פרסי עם רימונים

מרק פרסי עשיר של רותם ליברזון עם קציצות , רכז רימונים והמון עשבי תיבול

מתכון מאת: מערכת וואלה

מרק רימונים פרסי של רותם ליברזון. דרור עינב
מרק רימונים פרסי של רותם ליברזון

מצרכים למתכון

  • לכדורי הבשר:
  • 750 גרם בשר בקר עסיסי טחון
  • 1 בצל קצוץ קטן (אפשר במעבד מזון)
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כפית מלח ים
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
  • צרור נדיב של כוסברה קצוצה (אפשר במעבד מזון יחד עם הבצל)
  • למרק:
  • 2 בצלים גדולים קצוצים קטן
  • 8 שיני שום פרוסות
  • 3 כפות שמן
  • 1/2 כוס אורז בסמטי שטוף
  • 1/2 כוס עדשים צהובות
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1 כף מלח ים (או יותר לפי הטעם)
  • 12 כוסות (3 ליטרים) מים
  • 1 צרור גדול של כוסברה קצוצה
  • 1 צרור גדול של פטרוזיליה קצוצה
  • 1 צרור נענע, העלים שלמים ומופרדים מהגבעולים (שומרים מעט עלים לקישוט להגשה)
  • 2 חבילות בצל ירוק , החלק הלבן והירוק קצוצים
  • 1 כוס רכז רימונים
  • 1 כף סוכר (לא חובה, רק אם יוצא חמוץ מדי לטעמכם)
  • להגשה:
  • 1 רימון אדום חמצמץ מפורק לגרגירים

אופן ההכנה

  • 1. כדורי הבשר: בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים לכדורי הבשר ולשים היטב בעזרת הידיים עד לקבלת תערובת אחידה. טועמים ומתקנים תיבול. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים שגודלם כגודל עגבניית שרי.
  • 2. המרק: בסיר גדול ורחב מחממים שמן ומטגנים בו את הבצל, בסבלנות עד שמשחים ומתקרמל היטב. מוסיפים שום פרוס ומטגנים תוך ערבוב חצי דקה נוספת. מוסיפים אורז, עדשים, כורכום ומלח ומערבבים.
  • 3. מסדרים בעדינות את כדורי הבשר מעל התערובת שבסיר ומערבבים בזהירות, שהקציצות לא יתפרקו.
  • 4. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים מכוסה ברתיחה מתונה במשך חצי שעה. מערבבים מדי פעם.
  • 5. כעבור חצי שעה מוסיפים את כל הירק הקצוץ ומערבבים.
  • מביאים לרתיחה. מכסים ומנמיכים להבה. מבשלים ברתיחה מתונה חצי שעה נוספת.מדי פעם מערבבים ובודקים את סמיכותו של המרק. אם צריך מוסיפים עוד מים.
  • 6. מוסיפים רכז רימונים, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. מבשלים 10 דקות נוספות. טועמים שוב ואם מורגשת חמיצות חזקה מדי לטעמכם, מוסיפים מעט סוכר לאיזון.
  • 7. מגישים בקערית עמוקה עם עלי נענע שלמים וגרגירי רימון טריים לקישוט ותוספת טעם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully