- 1. כדורי הבשר: בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים לכדורי הבשר ולשים היטב בעזרת הידיים עד לקבלת תערובת אחידה. טועמים ומתקנים תיבול. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים שגודלם כגודל עגבניית שרי.
-
- 2. המרק: בסיר גדול ורחב מחממים שמן ומטגנים בו את הבצל, בסבלנות עד שמשחים ומתקרמל היטב. מוסיפים שום פרוס ומטגנים תוך ערבוב חצי דקה נוספת. מוסיפים אורז, עדשים, כורכום ומלח ומערבבים.
-
- 3. מסדרים בעדינות את כדורי הבשר מעל התערובת שבסיר ומערבבים בזהירות, שהקציצות לא יתפרקו.
-
- 4. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים מכוסה ברתיחה מתונה במשך חצי שעה. מערבבים מדי פעם.
-
- 5. כעבור חצי שעה מוסיפים את כל הירק הקצוץ ומערבבים.
- מביאים לרתיחה. מכסים ומנמיכים להבה. מבשלים ברתיחה מתונה חצי שעה נוספת.מדי פעם מערבבים ובודקים את סמיכותו של המרק. אם צריך מוסיפים עוד מים.
-
- 6. מוסיפים רכז רימונים, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. מבשלים 10 דקות נוספות. טועמים שוב ואם מורגשת חמיצות חזקה מדי לטעמכם, מוסיפים מעט סוכר לאיזון.
-
- 7. מגישים בקערית עמוקה עם עלי נענע שלמים וגרגירי רימון טריים לקישוט ותוספת טעם.