מרק פרסי עם רימונים
מרק פרסי עשיר של רותם ליברזון עם קציצות , רכז רימונים והמון עשבי תיבול
מצרכים
- לכדורי הבשר:
- 750 גרם בשר בקר עסיסי טחון
- 1 בצל קצוץ קטן (אפשר במעבד מזון)
- 1 שן שום כתושה
- 1 כפית מלח ים
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
- צרור נדיב של כוסברה קצוצה (אפשר במעבד מזון יחד עם הבצל)
- למרק:
- 2 בצלים גדולים קצוצים קטן
- 8 שיני שום פרוסות
- 3 כפות שמן
- 1/2 כוס אורז בסמטי שטוף
- 1/2 כוס עדשים צהובות
- 1/2 כפית כורכום
- 1 כף מלח ים (או יותר לפי הטעם)
- 12 כוסות (3 ליטרים) מים
- 1 צרור גדול של כוסברה קצוצה
- 1 צרור גדול של פטרוזיליה קצוצה
- 1 צרור נענע, העלים שלמים ומופרדים מהגבעולים (שומרים מעט עלים לקישוט להגשה)
- 2 חבילות בצל ירוק , החלק הלבן והירוק קצוצים
- 1 כוס רכז רימונים
- 1 כף סוכר (לא חובה, רק אם יוצא חמוץ מדי לטעמכם)
- להגשה:
- 1 רימון אדום חמצמץ מפורק לגרגירים
אופן ההכנה
- 1. כדורי הבשר: בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים לכדורי הבשר ולשים היטב בעזרת הידיים עד לקבלת תערובת אחידה. טועמים ומתקנים תיבול. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים שגודלם כגודל עגבניית שרי.
- 2. המרק: בסיר גדול ורחב מחממים שמן ומטגנים בו את הבצל, בסבלנות עד שמשחים ומתקרמל היטב. מוסיפים שום פרוס ומטגנים תוך ערבוב חצי דקה נוספת. מוסיפים אורז, עדשים, כורכום ומלח ומערבבים.
- 3. מסדרים בעדינות את כדורי הבשר מעל התערובת שבסיר ומערבבים בזהירות, שהקציצות לא יתפרקו.
- 4. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים מכוסה ברתיחה מתונה במשך חצי שעה. מערבבים מדי פעם.
- 5. כעבור חצי שעה מוסיפים את כל הירק הקצוץ ומערבבים.
- מביאים לרתיחה. מכסים ומנמיכים להבה. מבשלים ברתיחה מתונה חצי שעה נוספת.מדי פעם מערבבים ובודקים את סמיכותו של המרק. אם צריך מוסיפים עוד מים.
- 6. מוסיפים רכז רימונים, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. מבשלים 10 דקות נוספות. טועמים שוב ואם מורגשת חמיצות חזקה מדי לטעמכם, מוסיפים מעט סוכר לאיזון.
- 7. מגישים בקערית עמוקה עם עלי נענע שלמים וגרגירי רימון טריים לקישוט ותוספת טעם.