פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עלה סיגר עם ביצים מפנקות

      מנה מושלמת לאירוח, או סתם לשבת בצהריים כשמחפשים משהו נחמד להכין עם הילדים, שיכולים להשתתף במשימת ההכנה. התוצאה מפתיעה ומפנקת

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עלי סיגר עם ביצים ותוספות ( דנה שיין ) (מערכת וואלה! NEWS)
      עלי סיגר עם ביצים ותוספות ( דנה שיין ) (מערכת וואלה! NEWS)

      מצרכים

      • למנה אחת:
      • 1 עלה סיגר מופשר (ניתן לקנות קפוא במרכולים)
      • 2 ביצים
      • 1 כפית קמח
      • 1 כף שמן זית
      • 3 פרוסות גבינת עזים משובחת
      • עגבניה מיובשת קצוצה
      • פלפל צהוב או כתום קלוי
      • 1/2 כוס עשבי תיבול קצוצים – בצל ירוק, פטרוזיליה, מעט טימין או זעתר טרי
      • מלח, פלפל שחור גרוס
      • תבנית קטנה בקוטר 15 ס"מ או טבעת נירוסטה באותו הקוטר בערך.

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
      • 2. טורפים את הביצים עם כל התוספות פרט לגבינת העזים.
      • 3. גוזרים (בעזרת מספריים) עלה סיגר עגול בגודל התבנית, משמנים אותו משני הצדדים ומניחים במרכז התבנית או הטבעת כך שהשוליים שלו יבלטו החוצה. אפשר גם להשתמש בתבנית שקעים כמו בתמונה אבל אז צריך לשמן היטב את השקע.
      • 4. מניחים על גבי העלה המשומן את פרוסות הגבינה ועליהן יוצקים את תערובת הביצים.
      • 5. אופים בתנור כ-10 דקות, עד שהמאפה מזהיב.
      • 6. מגישים לצד סלט מפנק, לחם טוב וחמאה, מיץ הדרים סחוט ואספרסו.
      • 7. הערות: אפשר להחליף את הפלפל והעגבניות בכל מה שאוהבים: קישואים קלויים, פרוסות חציל מטוגנות, פטריות, בצל, תרד וכו'. כמו כן, אפשר להשתמש בגבינת פטה עיזים או בולגרית, בהתאם לתוספת.

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות