רושטי זוקיני וביצת עין

השף אמיר אסידון ממסעדת קפטריה בטייק אוף מושלם לרושטי זוקיני. לביבת תפוחי האדמה אליו משתדכת כרישה, ומלמעלה מצטרפות ביצי עין וקרם פרש

מתכון מאת: מערכת וואלה!
רושטי זוקיני. דרור עינב, דרור עינב
רושטי זוקיני(צילום: דרור עינב)

מצרכים

  • 2 יחידות זוקיני, חתוכים לרצועות דקות לאורך
  • 1 כרישה (החלק הלבן), חתוכה לרצועות דקות
  • מעט פלפל שאטה גרוס
  • 1/4 תפוח אדמה (מומלץ מסוג באטר או אדום), קלוף או מגורד בפומפייה
  • 30 גרם חמאה
  • 2 ביצים
  • 5 גרם תימין קצוץ
  • 1 כף קרם פרש

אופן ההכנה

  • 1. ממיסים את החמאה במחבת טפלון.
  • 2. מוסיפים את הכרישה ומאדים כחצי דקה.
  • 3. מוסיפים את תפוח האדמה והזוקיני, מוסיפים מעט מים ומאדים כדקה וחצי על אש נמוכה (עם כיסוי), מתבלים במלח, פלפל וטימין.
  • 4. מכינים שתי ביצי עין (מטגנים כדקה וחצי).
  • 5. מורידים את הרושטי מהאש, מניחים מעל את הביצים, מוסיפים קרם פרש ומגישים מיד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully