רושטי זוקיני וביצת עין
השף אמיר אסידון ממסעדת קפטריה בטייק אוף מושלם לרושטי זוקיני. לביבת תפוחי האדמה אליו משתדכת כרישה, ומלמעלה מצטרפות ביצי עין וקרם פרש
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 יחידות זוקיני, חתוכים לרצועות דקות לאורך
- 1 כרישה (החלק הלבן), חתוכה לרצועות דקות
- מעט פלפל שאטה גרוס
- 1/4 תפוח אדמה (מומלץ מסוג באטר או אדום), קלוף או מגורד בפומפייה
- 30 גרם חמאה
- 2 ביצים
- 5 גרם תימין קצוץ
- 1 כף קרם פרש
אופן ההכנה
- 1. ממיסים את החמאה במחבת טפלון.
- 2. מוסיפים את הכרישה ומאדים כחצי דקה.
- 3. מוסיפים את תפוח האדמה והזוקיני, מוסיפים מעט מים ומאדים כדקה וחצי על אש נמוכה (עם כיסוי), מתבלים במלח, פלפל וטימין.
- 4. מכינים שתי ביצי עין (מטגנים כדקה וחצי).
- 5. מורידים את הרושטי מהאש, מניחים מעל את הביצים, מוסיפים קרם פרש ומגישים מיד.