הסביטטה של בנצי

בנצי ארבל מ"מפגש אושר" בתל אביב, חולק איתנו את המתכון שלו לסביטטה- סביח מפרוסות דקיקות ומטוגנות של בטטה, שנכנסות לפיתה עם סלט ירקות קצוץ, ביצים, טחינה ושמנת חמוצה.

מתכון מאת: בנצי ארבל, מערכת וואלה!
סביח בטטה של מפגש אושר. דרור עינב
סביח בטטה של מפגש אושר

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • לבטטה:
  • שמן לטיגון
  • בטטה בינונית 800 גרם
  • 1 כף קארי
  • 1 כף כמון
  • מלח
  • לביצים הקשות:
  • 4 ביצים קשות
  • 10 תיונים מסוג ארל גריי
  • לסלט הקצוץ:
  • צרור כוסברה קצוצה
  • 1 מלפפון
  • 1 עגבניה
  • 1/4 כרוב
  • 1 מלפפון חמוץ
  • טחינה מוכנה
  • להגשה:
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • בצל
  • 4 פיתות (למשקיענים- מתכון לפיתות ביתיות בהמשך)

אופן ההכנה

  • 1. מקרצפים היטב את קליפת הבטטה. חותכים במנדולינה או בסכין פרוסות דקות עם הקליפה בעובי 3 מ"מ ומניחים בקערה מלאה במי קרח לשעה.
  • 2. בינתיים מכינים את הביצים: מקלפים את הביצים הקשות ומבשלים שוב ללא הקליפה במים מעט מומלחים שרתחו, על אש נמוכה-בינונית, עם תיוני הארל גריי עד לקבלת צבע חום. ככל שהביצים ישהו יותר במים, צבען יהיה כהה יותר.
  • 3. מטגנים את הבטטות: מחממים שמן עמוק, מסננים את פרוסות הבטטה ומכניסים לשמן הרותח לטיגון של דקה וחצי. אנחנו לא מחפשים צבע בטיגון, אלא רק ריכוך.
  • 4. את פרוסות הבטטה המטוגנות מטבלים בקארי, כמון ומלח תוך כדי הקפצה של תכולת הקערה כדי שהפיזור יהיה אחיד. מכסים בניילון נצמד ל-10 דקות - בזמן הזה הבטטות ממשיכות להתרכך בתוך תערובת התבלינים.
  • 5. בינתיים מכינים את הסלט: קוצצים את הירקות ומערבבים עם הטחינה והכוסברה הקצוצה. קוצצים גם את ביצי התה, מוסיפים לסלט ומערבבים.
  • 6. ההגשה: מורחים בנדיבות בתוך הפיתה שמנת חמוצה ועליה מסדרים את פרוסות הבטטה. מוסיפים פנימה גם את הסלט ושמים מלמעלה חצי כף שמנת חמוצה ועוד כוסברה קצוצה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully