מתכונים חמים

הסביטטה של בנצי

בנצי ארבל מ"מפגש אושר" בתל אביב, חולק איתנו את המתכון שלו לסביטטה- סביח מפרוסות דקיקות ומטוגנות של בטטה, שנכנסות לפיתה עם סלט ירקות קצוץ, ביצים, טחינה ושמנת חמוצה.

מתכון מאת: בנצי ארבל, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

סביח בטטה של מפגש אושר (צילום: דרור עינב)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • לבטטה:
  • שמן לטיגון
  • בטטה בינונית 800 גרם
  • 1 כף קארי
  • 1 כף כמון
  • מלח
  • לביצים הקשות:
  • 4 ביצים קשות
  • 10 תיונים מסוג ארל גריי
  • לסלט הקצוץ:
  • צרור כוסברה קצוצה
  • 1 מלפפון
  • 1 עגבניה
  • 1/4 כרוב
  • 1 מלפפון חמוץ
  • טחינה מוכנה
  • להגשה:
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • בצל
  • 4 פיתות (למשקיענים- מתכון לפיתות ביתיות בהמשך)
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מקרצפים היטב את קליפת הבטטה. חותכים במנדולינה או בסכין פרוסות דקות עם הקליפה בעובי 3 מ"מ ומניחים בקערה מלאה במי קרח לשעה.
  • 2. בינתיים מכינים את הביצים: מקלפים את הביצים הקשות ומבשלים שוב ללא הקליפה במים מעט מומלחים שרתחו, על אש נמוכה-בינונית, עם תיוני הארל גריי עד לקבלת צבע חום. ככל שהביצים ישהו יותר במים, צבען יהיה כהה יותר.
  • 3. מטגנים את הבטטות: מחממים שמן עמוק, מסננים את פרוסות הבטטה ומכניסים לשמן הרותח לטיגון של דקה וחצי. אנחנו לא מחפשים צבע בטיגון, אלא רק ריכוך.
  • 4. את פרוסות הבטטה המטוגנות מטבלים בקארי, כמון ומלח תוך כדי הקפצה של תכולת הקערה כדי שהפיזור יהיה אחיד. מכסים בניילון נצמד ל-10 דקות - בזמן הזה הבטטות ממשיכות להתרכך בתוך תערובת התבלינים.
  • 5. בינתיים מכינים את הסלט: קוצצים את הירקות ומערבבים עם הטחינה והכוסברה הקצוצה. קוצצים גם את ביצי התה, מוסיפים לסלט ומערבבים.
  • 6. ההגשה: מורחים בנדיבות בתוך הפיתה שמנת חמוצה ועליה מסדרים את פרוסות הבטטה. מוסיפים פנימה גם את הסלט ושמים מלמעלה חצי כף שמנת חמוצה ועוד כוסברה קצוצה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully