- 1. מקרצפים היטב את קליפת הבטטה. חותכים במנדולינה או בסכין פרוסות דקות עם הקליפה בעובי 3 מ"מ ומניחים בקערה מלאה במי קרח לשעה.
-
- 2. בינתיים מכינים את הביצים: מקלפים את הביצים הקשות ומבשלים שוב ללא הקליפה במים מעט מומלחים שרתחו, על אש נמוכה-בינונית, עם תיוני הארל גריי עד לקבלת צבע חום. ככל שהביצים ישהו יותר במים, צבען יהיה כהה יותר.
-
- 3. מטגנים את הבטטות: מחממים שמן עמוק, מסננים את פרוסות הבטטה ומכניסים לשמן הרותח לטיגון של דקה וחצי. אנחנו לא מחפשים צבע בטיגון, אלא רק ריכוך.
-
- 4. את פרוסות הבטטה המטוגנות מטבלים בקארי, כמון ומלח תוך כדי הקפצה של תכולת הקערה כדי שהפיזור יהיה אחיד. מכסים בניילון נצמד ל-10 דקות - בזמן הזה הבטטות ממשיכות להתרכך בתוך תערובת התבלינים.
-
- 5. בינתיים מכינים את הסלט: קוצצים את הירקות ומערבבים עם הטחינה והכוסברה הקצוצה. קוצצים גם את ביצי התה, מוסיפים לסלט ומערבבים.
-
- 6. ההגשה: מורחים בנדיבות בתוך הפיתה שמנת חמוצה ועליה מסדרים את פרוסות הבטטה. מוסיפים פנימה גם את הסלט ושמים מלמעלה חצי כף שמנת חמוצה ועוד כוסברה קצוצה.