הסביטטה של בנצי
בנצי ארבל מ"מפגש אושר" בתל אביב, חולק איתנו את המתכון שלו לסביטטה- סביח מפרוסות דקיקות ומטוגנות של בטטה, שנכנסות לפיתה עם סלט ירקות קצוץ, ביצים, טחינה ושמנת חמוצה.
סביח בטטה של מפגש אושר (צילום: דרור עינב)
מחשבון המרות
- ל-4 מנות:
- לבטטה:
- שמן לטיגון
- בטטה בינונית 800 גרם
- 1 כף קארי
- 1 כף כמון
- מלח
- לביצים הקשות:
- 4 ביצים קשות
- 10 תיונים מסוג ארל גריי
- לסלט הקצוץ:
- צרור כוסברה קצוצה
- 1 מלפפון
- 1 עגבניה
- 1/4 כרוב
- 1 מלפפון חמוץ
- טחינה מוכנה
- להגשה:
- 1 גביע שמנת חמוצה
- בצל
- 4 פיתות (למשקיענים- מתכון לפיתות ביתיות בהמשך)
- 1. מקרצפים היטב את קליפת הבטטה. חותכים במנדולינה או בסכין פרוסות דקות עם הקליפה בעובי 3 מ"מ ומניחים בקערה מלאה במי קרח לשעה.
- 2. בינתיים מכינים את הביצים: מקלפים את הביצים הקשות ומבשלים שוב ללא הקליפה במים מעט מומלחים שרתחו, על אש נמוכה-בינונית, עם תיוני הארל גריי עד לקבלת צבע חום. ככל שהביצים ישהו יותר במים, צבען יהיה כהה יותר.
- 3. מטגנים את הבטטות: מחממים שמן עמוק, מסננים את פרוסות הבטטה ומכניסים לשמן הרותח לטיגון של דקה וחצי. אנחנו לא מחפשים צבע בטיגון, אלא רק ריכוך.
- 4. את פרוסות הבטטה המטוגנות מטבלים בקארי, כמון ומלח תוך כדי הקפצה של תכולת הקערה כדי שהפיזור יהיה אחיד. מכסים בניילון נצמד ל-10 דקות - בזמן הזה הבטטות ממשיכות להתרכך בתוך תערובת התבלינים.
- 5. בינתיים מכינים את הסלט: קוצצים את הירקות ומערבבים עם הטחינה והכוסברה הקצוצה. קוצצים גם את ביצי התה, מוסיפים לסלט ומערבבים.
- 6. ההגשה: מורחים בנדיבות בתוך הפיתה שמנת חמוצה ועליה מסדרים את פרוסות הבטטה. מוסיפים פנימה גם את הסלט ושמים מלמעלה חצי כף שמנת חמוצה ועוד כוסברה קצוצה.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה