מתכונים חמים

המבורגר עם ביצה עלומה

ריקוד מושחת של המבורגר, רוטב הולנדייז וביצה עלומה בין שתי לחמניות. המדור שלא דופק חשבון מגיש לכם פצצת קלוריות מענגת ויצרית.

מתכון מאת: רונית אבידן שינפלד ,מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

המבורגר

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • להמבורגר:
  • קילו בשר טחון גס (אנטריקוט/פיקניה/שפונדרה+צוואר)
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • לביצים:
  • 4 ביצים
  • ליטר מים
  • כף חומץ
  • מעט מלח
  • לרוטב הולנדייז:
  • 3 חלמונים
  • 100 גר' חמאה
  • 2 כפות מים (אפשר גם יין לבן למשקיעים)
  • מלח
  • פלפל
  • כפית מיץ לימון
  • כף חרדל איכותי (אם אין חרדל איכותי מוותרים)
  • להגשה
  • לחמניות טריות להמבורגר

אופן ההכנה

  • 1. מתבלים את הבשר הטחון במלח ופלפל ומערבבים היטב עם הידיים. יוצרים 4 קציצות שוות בגודלן, 250 גרם כל אחת, ובעובי 3-4 ס"מ. מניחים על צלחת, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר. עדיף לשעה לפחות.
  • 2. מכינים את רוטב ההולנדייז: ממיסים את החמאה במיקרו. מחממים מים בסיר ומוצאים קערה (עדיף מנירוסטה או זכוכית) שאם מניחים אותה מעל הסיר היא מכסה את פתחו מבלי שהתחתית שלה לא נוגעת במים החמים למטה.
  • 3. מניחים את החלמונים עם המים בקערה ומתחילים לטרוף 3-4 דקות. מניחים את הקערה מעל הסיר עם המים החמים וממשיכים לטרוף.
  • 4. מוסיפים בהדרגה בעזרת כף מהחמאה המומסת, בכל פעם קצת וממשיכים בטריפה מתמדת עד שהרוטב מתחיל להסמיך. חשוב להקפיד שהמים בסיר לא יהיו חמים מידי כדי שלא יבשלו את הביצים. אם מרגישים שהביצים מתחממות יותר מידי מורידים מידי פעם את הקערה מהסיר או מכבים את האש.
  • 5. מסירים את הקערה, מוסיפים מיץ לימון, חרדל, מלח ולפלפל וטורפים לקבלת קרם אחיד. שומרים במקום חמים עד להרכבת המנה.
  • 6. מכינים את הביצים: לסיר המים החמים מוסיפים מעט מלח וכף חומץ (יחס של כף חומץ לליטר מים) ומרתיחים. מנמיכים את האש.
  • 7. שוברים ביצה לתוך קערית. בעזרת כף מערבבים את המים בסיר במהירות עד שנוצרת מעין מערבולת ומחליקים את הביצה לתוכה. הביצה מסתחררת במערבולת והחלבון נכרך סביב החלמון. אפשר בזהירות להמשיך עם ערבוב עדין של המים לאותו כיוון כדי להמשיך את תנועת סיבוב הביצה. אחרי 3-4 דקות נוצר מעטה לבן סביב החלמון וניתן להוציא בעזרת כף מחוררת. ממשיכים ככה עם שלושת הביצים הנותרות. שומרים בצד.
  • 8. מלהיטים מחבת כבדה ומניחים עליה את ההמבורגרים (רצוי 2 בכל פעם כדי לא להוריד את הטמפרטורה). ממתינים בסבלנות עד שנוצרת שכבה שחומה בתחתית ההמבורגר ורק אחרי כן הופכים צד. מקפידים לא לייבש את ההמבורגר. מניחים בצד.
  • 9. חותכים את הלחמניות לשתיים וצורבים מעט במחבת בה צלינו את ההמבורגר.
  • 10. ההרכבה: מניחים על כל צלחת חצי לחמניה צרובה, מעליה המבורגר, מעליו מניחים ביצה ובעזרת כף שופכים מעליהם מרוטב ההולנדייז. טורפים!

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully