בטטה על האש
מתכון משודרג לבטטה על הגריל של צחי בוקששתר
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- בטטה בינונית ללא פגמים
- 2 בצלים קלופים
- תיבול
- ½ כפית תבלין בהרט
- ¼ כפית סוכר חום
- ¼ כוס שמן לטיגון הבצל
אופן ההכנה
- 1. את הבטטה עוטפים היטב בנייר האלומיניום בקליפתה, בלי שום תוספות. מניחים אל בין הגחלים, אחרי שהם דולקים וחמים, מתחת לרשת הגריל. הבטטה תהיה מוכנה אחרי 35 עד 45 דקות, אבל הדרך הטובה לדעת היא לחיצה קטנה עם האצבע, בזריזות ובעדינות כדי לא להיכוות: אם הבטטה רכה למגע, היא מוכנה.
- 2. את הבצלים קוצצים לקוביות ומטגנים בשמן, על חום נמוך, עם התבלינים.
- 3. מערבבים מדי פעם, עד שהבצל ממש שחום. להגשה עושים חתך עמוק לאורך הבטטה ויוצקים את הבצל.