בטטה מדורה , טחינה יוגורט, רוקט וענבים מוקפצים עם סילאן
תוספת משודרגת של בטטה אפויה עם רוטב קייצי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- למנה אחת:
- 1 בטטה בינונית
- כוס מלח גס
- 6 יחידות ענבים ירוקים חצויים
- 2 כפות סילאן
- 2 פרוסות צ?ילי אדום חריף
- חופן רוקט
- 1 כף שמן זית
- 1 כף מיץ לימון
- לרוטב טחינה יוגורט:
- 1/2 כוס יוגורט (עדיף כבשים)
- 1/2 כוס טחינה
- מיץ מ-1/2 לימון
- מלח, פלפל
אופן ההכנה
- 1. מפזרים בתבנית את המלח הגס ומניחים מעל את הבטטה. מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות, למשך 40 דקות, עד שהבטטה מתרככת.
- 2. מקפיצים במחבת את הענבים עם הסילאן.
- 3. מתבלים את הרוקט עם כף שמן זית וכף מיץ לימון, מלח ופלפל.
- 4. מכינים את רוטב הטחינה-יוגורט: מערבבים יחד את כל החומרים.
- 5. מעבירים את הבטטה לצלחת הגשה. חוצים אותה לאורכה.
- 6. מפזרים מעליה את הרוקט והענבים, ויוצקים מעל הכל 4 כפות של רוטב טחינה-יוגורט.