וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בטטה מדורה , טחינה יוגורט, רוקט וענבים מוקפצים עם סילאן

תוספת משודרגת של בטטה אפויה עם רוטב קייצי

מתכון מאת: מאיה לביא, מערכת וואלה

בטטה מדורה וענבים מוקפצים של בראון. נמרוד סונדרס
בטטה מדורה וענבים מוקפצים של בראון

מצרכים למתכון

  • למנה אחת:
  • 1 בטטה בינונית
  • כוס מלח גס
  • 6 יחידות ענבים ירוקים חצויים
  • 2 כפות סילאן
  • 2 פרוסות צ?ילי אדום חריף
  • חופן רוקט
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף מיץ לימון
  • לרוטב טחינה יוגורט:
  • 1/2 כוס יוגורט (עדיף כבשים)
  • 1/2 כוס טחינה
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה

  • 1. מפזרים בתבנית את המלח הגס ומניחים מעל את הבטטה. מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות, למשך 40 דקות, עד שהבטטה מתרככת.
  • 2. מקפיצים במחבת את הענבים עם הסילאן.
  • 3. מתבלים את הרוקט עם כף שמן זית וכף מיץ לימון, מלח ופלפל.
  • 4. מכינים את רוטב הטחינה-יוגורט: מערבבים יחד את כל החומרים.
  • 5. מעבירים את הבטטה לצלחת הגשה. חוצים אותה לאורכה.
  • 6. מפזרים מעליה את הרוקט והענבים, ויוצקים מעל הכל 4 כפות של רוטב טחינה-יוגורט.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully