פלחי בטטה על מלח גס ורוזמרין
פלחי בטטה על מלח גס ורוזמרין מתכון של השף דימה ברגין ממסעדת "מזטי" בתל אביב.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-5 מנות:
- 1 בטטה גדולה מאורכת
- מלח גס ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.
- עלי רוזמרין מגבעול אחד
- 100 גר' גבינת רוקפור מגורדת
אופן ההכנה
- 1. פורסים את הבטטה לפרוסות בעובי 1 ס"מ ומסדרים על מגש התנור המשומן במעט שמן.
- 2. מפזרים על המגש מלח גס ופלפל שחור גרוס לפי הטעם ואת עלי הרוזמרין.
- 3. אופים את הבטטות בחום גבוה כחצי שעה עד שהיא רכה ומעט חומה.
- 4. מוציאים מהתנור ומפזרים עליה שכבה דקה של גבינת הרוקפור.
- 5. מכניסים לתנור לדקה, עד שהגבינה נמסה ומגישים מיד.