כריך אספרגוס וביצה קשה
אספרגוס טעים וחלוט, לחם דגנים איכותי, ביצה קשה ושפע עלי רוקט - מה כבר יכול להשתבש? גבי זילבר עם מתכון מושלם לארוחת בוקר או לארוחה שאפשר לקחת למשרד (רק צריך לשמור שלא יגנבו אותה).
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 3 גבעולי אספרגוס (לממהרים: אפשר בהחלט להשתמש בשימורי אספרגוס, שעושים עבודה לא רעה)
- כף שטוחה מיונז איכותי
- 1/2 כפית מיץ לימון
- 1 ביצה קשה
- חופן קטן עלי רוקט, שטופים וללא גבעול
- שמן זית איכותי
- 2 פרוסות לחם דגנים עשיר בסיבים (אגוזים/ דלעת/ חמנייה וכו')
- מלח, פלפל
- פורס ביצים
אופן ההכנה
- 1. חולטים את האספרגוס הטרי במים רותחים כדקה וחצי. מקלפים את הגבעול ומעבירים למי קרח ואז לייבוש (אם משתמשים בשימורים, אין צורך לחלוט, רק לשטוף היטב ולייבש).
- 2. מעבירים למעבד מזון ומוסיפים את המיונז, מעט מיץ לימון, מלח ופלפל. אוהבי השמיר יכולים להוסיף גבעול קטן
- 3. פורסים את הביצה הקשה בפורס הביצים.
- 4. מרכיבים את הכריך: מורחים בנדיבות על פרוסה אחת את ממרח האספרגוס. מסדרים מעליו בצורה שווה את פרוסות הביצה הקשה. מפזרים מעל הכל עלי רוקט, ומזלפים בעדינות זמן זית. ממליחים ומפלפלים. סוגרים בעזרת הפרוסה השנייה.