ברוסקטה חציל קלוי וגבינה
השף שי כהן מקבוצת נואר בברוסקטה חציל קלוי וגבינה כחולה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- כמות: עבור 4 מנות
- מצרכים:
- 4 פרוסות לחם צרפתי (או כל לחם שנשאר)
- שמן זית
- 4 חצילים קטנים או 2 בינוניים
- חופן עלי כוסברה קצוצים
- 2 צנוניות פרוסות דק
- 1 בצל סגול חתוך דק
- שמן זית
- מיץ לימון
- מלח אטלנטי
- פלפל שחור
- 2 כפות מיונז
- 200 גרם גבינה כחולה (גורגונזולה, דנבלו, רוקפור)
אופן ההכנה
- 1. קולים את החצילים על מחבת יבשה, מעל אש הגז או בגריל. מניחים בתוך מסננת כדי שיגיר נוזלים ומקלפים.
- 2. קולים את פרוסות הלחם עם מעט שמן זית משני צדדיו על מחבת או בטוסטר אובן.
- 3. בינתיים מערבבים בקערה את פרוסות הצנונית והבצל עם עלי הכוסברה ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל.
- 4. מורחים את פרוסות הלחם במיונז מניחים, מעל כל פרוסה חציל קלוי קטן או חצי חציל, מעליו מניחים מסלט הצנוניות והבצל ומעליו מפוררים את הגבינה הכחולה.