מתכונים חמים

פוקאצ'ה במחבת עם ירקות קלויים

אבי ביטון מכין גירסה קלילה לפוקאצ'ה של לחם ארז, כזאת שקולים במחבת ומצפים בירקות קלויים ופרמזן

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

(צילום: בבושקה הפקות

מחשבון המרות

מצרכים

  • לכ-6 פוקאצ'ות בקוטר 20 ס"מ:
  • לפוקאצ'ה:
  • 1 ק"ג קמח
  • 2.75 כוסות מים (650 מ"ל)
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • שליש כוס סוכר
  • כף מלח
  • מעט שמן זית
  • כף שמן לטיגון
  • להגשה:
  • ירקות קלויים שאוהבים – פלפל קלוי, קישואים, חציל, בצל
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • שמן זית
  • גבינת פרמזן מגוררת (לפי הטעם)
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל חומרי הבצק למעט המלח.
  • 2. כאשר הבצק מתחיל להתאחד, מוסיפים את המלח ולשים כ-10 דקות. חשוב ללוש היטב כדי לגרום לגלוטן להשתחרר.
  • 3. מאחדים את הבצק לכדור, משמנים עם שמן זית ומתפיחים בקערה מכוסה כשעה או עד שהוא מכפיל את עצמו.
  • 4. מחממים שמן במחבת רחבה, קורצים כדורים מהבצק (בגודל של כדור טניס) ומשטחים על גבי המחבת החמה לקוטר של כ-20 ס"מ.
  • 5. כאשר הצד התחתון מזהיב ונוצרות בועיות אוויר, הופכים את הפוקאצ'ה ומזהיבים אותה מהצד השני.
  • 6. מורידים מהמחבת, מקשטים בירקות קלויים, שמן זית, מלח פלפל שחור גרוס וגבינת פרמזן מגוררת, ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully