פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      פוקאצ'ה במחבת עם ירקות קלויים

      אבי ביטון מכין גירסה קלילה לפוקאצ'ה של לחם ארז, כזאת שקולים במחבת ומצפים בירקות קלויים ופרמזן

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      צילום: בבושקה הפקות

      מצרכים

      • לכ-6 פוקאצ'ות בקוטר 20 ס"מ:
      • לפוקאצ'ה:
      • 1 ק"ג קמח
      • 2.75 כוסות מים (650 מ"ל)
      • 2 כפות שמרים יבשים
      • שליש כוס סוכר
      • כף מלח
      • מעט שמן זית
      • כף שמן לטיגון
      • להגשה:
      • ירקות קלויים שאוהבים – פלפל קלוי, קישואים, חציל, בצל
      • מלח, פלפל שחור גרוס
      • שמן זית
      • גבינת פרמזן מגוררת (לפי הטעם)

      אופן ההכנה

      • 1. מערבבים את כל חומרי הבצק למעט המלח.
      • 2. כאשר הבצק מתחיל להתאחד, מוסיפים את המלח ולשים כ-10 דקות. חשוב ללוש היטב כדי לגרום לגלוטן להשתחרר.
      • 3. מאחדים את הבצק לכדור, משמנים עם שמן זית ומתפיחים בקערה מכוסה כשעה או עד שהוא מכפיל את עצמו.
      • 4. מחממים שמן במחבת רחבה, קורצים כדורים מהבצק (בגודל של כדור טניס) ומשטחים על גבי המחבת החמה לקוטר של כ-20 ס"מ.
      • 5. כאשר הצד התחתון מזהיב ונוצרות בועיות אוויר, הופכים את הפוקאצ'ה ומזהיבים אותה מהצד השני.
      • 6. מורידים מהמחבת, מקשטים בירקות קלויים, שמן זית, מלח פלפל שחור גרוס וגבינת פרמזן מגוררת, ומגישים.

      עוד מתכוני לחמים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -