וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פוקאצ'ה במחבת עם ירקות קלויים

אבי ביטון מכין גירסה קלילה לפוקאצ'ה של לחם ארז, כזאת שקולים במחבת ומצפים בירקות קלויים ופרמזן

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה!

צילום: בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • לכ-6 פוקאצ'ות בקוטר 20 ס"מ:
  • לפוקאצ'ה:
  • 1 ק"ג קמח
  • 2.75 כוסות מים (650 מ"ל)
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • שליש כוס סוכר
  • כף מלח
  • מעט שמן זית
  • כף שמן לטיגון
  • להגשה:
  • ירקות קלויים שאוהבים – פלפל קלוי, קישואים, חציל, בצל
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • שמן זית
  • גבינת פרמזן מגוררת (לפי הטעם)

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל חומרי הבצק למעט המלח.
  • 2. כאשר הבצק מתחיל להתאחד, מוסיפים את המלח ולשים כ-10 דקות. חשוב ללוש היטב כדי לגרום לגלוטן להשתחרר.
  • 3. מאחדים את הבצק לכדור, משמנים עם שמן זית ומתפיחים בקערה מכוסה כשעה או עד שהוא מכפיל את עצמו.
  • 4. מחממים שמן במחבת רחבה, קורצים כדורים מהבצק (בגודל של כדור טניס) ומשטחים על גבי המחבת החמה לקוטר של כ-20 ס"מ.
  • 5. כאשר הצד התחתון מזהיב ונוצרות בועיות אוויר, הופכים את הפוקאצ'ה ומזהיבים אותה מהצד השני.
  • 6. מורידים מהמחבת, מקשטים בירקות קלויים, שמן זית, מלח פלפל שחור גרוס וגבינת פרמזן מגוררת, ומגישים.
  • מאפה לנגוש

  • פוקאצ'ה צבעונית עם פלפלים

  • סלט אטריות רענן

  • שעועית ירוקה מוקפצת בטחינה עם צ'ילי

  • קרוסטיני חלה עם סלסלת עגבניות

  • קבב חלבי

  • לחמג'ון טורקי אמיתי

  • סלט "כל העגבניות"

  • עראייס בשר בטוסטר

  • לחם הודי במילוי באג'י

  • טוסט חציל (מלנזנה א-לה פרמז'נה)

  • סלט אנדיב עם ענבים

  • לחם אנטיפסטי

  • לחם צ'ודו במילוי כרובית

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully