אריפה עוף ואבוקדו

כל החוכמה במתכון הזה לאריפה שמנמנה מוונצואלה היא קמח התירס, חשוב להשתמש בסוג הלבן ולא בקמח תירס צהוב.

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה!
(צילום: בבושקה הפקות)

מצרכים

  • מצרכים ל-6 אריפות:
  • 2 כוסות קמח תירס לבן מסוג Harina Pan (חשוב לא להשתמש בקמח תירס צהוב אלא לבן)
  • 1/2 2 כוסות מים פושרים
  • 1 כפית מלח
  • כף שמן קנולה
  • מילוי עוף ואבוקדו ל-4 אריפות:
  • 2 אבוקדו בשלים אבל לא רכים מדי
  • 2 חזות עוף נקיים
  • בצל שלם, מקולף
  • ½ פראסה (כרישה), נקייה ושלמה
  • גזר שלם, מקולף
  • ½ פלפל אדום
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 כוס אפונה, מבושלת עם מעט מלח, מסוננת ומצוננת
  • 2 כפות גדושות מיונז
  • טבסקו ירוק (אופציונלי)
  • להגשה:
  • כוסברה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את המילוי: מועכים את האבוקדו במזלג למחית לא חלקה. מטפטפים מעט מיץ לימון (למניעת השחרה).
  • 2. מבשלים את העוף במים יחד עם הבצל, הפראסה, הגזר הפלפל האדום, המלח והפלפל השחור כ-20 דקות (עד שהעוף רך).
  • 3. מוציאים את העוף, מניחים לו להתקרר ומפרקים אותו בעזרת האצבעות לחוטים עבים. מערבבים את העוף יחד עם האבוקדו, המיונז, האפונה המלח והפלפל. אם אוהבים חריף, אפשר להוסיף קצת טבסקו ירוק. מפזרים מעט כוסברה מלמעלה.
  • 4. מכינים אריפה: מערבבים את המים עם המלח והשמן, מוסיפים לאט קמח תירס ולשים עד להתגבשות בצק רך.
  • 5. מחלקים לכדורים ומשטחים מעט.
  • 6. מחממים שמן קנולה במחבת רחבה, וקולים את הארפאס (מזהיבים היטב משני הצדדים).
  • 7. מורידים מהאש, ובעזרת סכין פותחים את האריפה וממלאים. מגישים.
  • פיתות כמו באבולעפיה

  • פיצה על פיתה

  • לחם מחבת טיוואני

  • מרק אבגולמונו

  • רולדת עוף במילוי בשר ופיסטוקים

  • לחם מחבת מקמח תירס

  • פסטה פסטו עם עוף

  • חזה עוף בתנור

  • לחוח תימני

  • שווארמה פרגיות ואורז בסיר אחד

  • אומורייס

  • פולקע'ס ממולאים בצל ופטריות

  • לחמניות כוסמין עם שום ועשבי תיבול

  • אלג'רכ במילוי תמרים ותבלינים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully