מתכונים חמים

פיצה על פיתה

חשבתם שאתם יודעים להכין פיצה מפיתה? קבלו טוויסט מדליק על קלאסיקת הילדות

מתכון מאת: צבי טריגר, מערכת וואלה! NEWS
  • 10 דקות סה"כ

  • קל להכנה

פיצה על פיתה

מחשבון המרות

מצרכים

  • 1 פיתה מקמח מלא
  • 4 כפות גבינת ריקוטה
  • 4 כפות תרד קצוץ קפוא, מופשר וסחוט היטב מהנוזלים
  • 1 שן שום, קלופה וקצוצה דק
  • ½ כפית אורגנו יבש
  • מלח
  • פלפל
  • 4 בוקוצ'יני (כדורי מוצרלה קטנים), חצויים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את הגריל שבתנור.
  • 2. בקערה קטנה מערבבים את הריקוטה, שן השום הקצוצה והאורגנו. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.
  • 3. חוצים את הפיתה לרוחב, לשני עיגולים. מניחים אותם בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, כשהצד הפנימי של הפיתה פונה כלפי מעלה.
  • 4. מורחים על כל חצי פיתה חצי מתערובת הריקוטה. מעל מפזרים חצי מכמות התרד, ומסדרים ארבעה חצאים של בוקוצ'יני. ממליחים ומפלפלים שוב.
  • 5. מכניסים לתנור, למדף העליון שממש מתחת לגריל, וצולים 6-10 דקות (בהתאם לעוצמת הגריל שלכם), עד שהבוקוצ'יני נמסים ומתחילים להזהיב. מגישים מייד.
  • הערות וגיוונים:
  • 1. בוקוצ'יני הם פשוט כדורי מוצרלה קטנים שאפשר להשיגם בכל מרכול, גם ארוזים מראש (אני אוהב את אלה של חוות הבופאלו), וגם במשקל.
  • 2. לפיצה עם מעט פחות שומן, אפשר להחליף את הבוקוצ'יני בפרוסות דקות של פטריות שמפיניון.
  • 3. וכמובן, כל תוספת שאתם אוהבים על פיצה תתאים כאן.
  • 4. לאירוח, אפשר להכין את הפיצות על פיתות מיני חצויות. החומרים שבמתכון יספיקו לשתי פיתות מיני (ארבעה חצאים). מכפילים את החומרים בהתאם לכמות הסועדים

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully