פיצה על פיתה
טוויסט מדליק על קלאסיקת הילדות של פיצה מפיתה - עם גבינת ריקוטה ותרד, ניחוחות שום ואורגנו
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1פיתה חיטה מלאה
- 4כפותריקוטה
- 4כפותתרד קצוץ קפוא, מופשר וסחוט היטב מהנוזלים
- 1שן שום קלופה וקצוצה דק
- ½כפיתאורגנו יבש
- מלח
- פלפל
- 4כדורי מוצרלה בוקוצ'יני - חצויים
- מחשבון המרות
אופן ההכנה של פיצה על פיתה
איך מכינים פיצה על פיתה?
- 1מחממים את הגריל שבתנור.
- 2בקערה קטנה מערבבים את הריקוטה, שן השום הקצוצה והאורגנו. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.
- 3חוצים את הפיתה לרוחב, לשני עיגולים. מניחים אותם בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, כשהצד הפנימי של הפיתה פונה כלפי מעלה.
- 4מורחים על כל חצי פיתה חצי מתערובת הריקוטה. מעל מפזרים חצי מכמות התרד, ומסדרים ארבעה חצאים של בוקוצ'יני. ממליחים ומפלפלים שוב
- 5מכניסים לתנור, למדף העליון שממש מתחת לגריל, וצולים 6-10 דקות (בהתאם לעוצמת הגריל שלכם), עד שהבוקוצ'יני נמסים ומתחילים להזהיב. מגישים מייד.
- הערות וגיוונים: 1. בוקוצ'יני הם פשוט כדורי מוצרלה קטנים שאפשר להשיגם בכל מרכול, גם ארוזים מראש (אני אוהב את אלה של חוות הבופאלו), וגם במשקל. 2. לפיצה עם מעט פחות שומן, אפשר להחליף את הבוקוצ'יני בפרוסות דקות של פטריות שמפיניון. 3. וכמובן, כל תוספת שאתם אוהבים על פיצה תתאים כאן. 4. לאירוח, אפשר להכין את הפיצות על פיתות מיני חצויות. החומרים שבמתכון יספיקו לשתי פיתות מיני (ארבעה חצאים). מכפילים את החומרים בהתאם לכמות הסועדים.