וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחם אנטיפסטי

מתחילים להתכונן לראש השנה? לחם אנטיפסטי צבעוני במיוחד לחג הקרב ובא

מתכון מאת: אינס שילת ינאי, מערכת וואלה!

לחם אנטיפסטי
תוכ"ש - אסור לשימוש!. דרור עינב, סוגת
לחם אנטיפסטי תוכ"ש - אסור לשימוש!/דרור עינב

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • (כמות ללחם עגול בקוטר 26)
  • 500 גרם קמח לחם
  • 1 כף של שמרים יבשים
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 4 כפות שמן זית
  • 1+1/3 כוסות מים פושרים
  • 1 ביצה למריחה
  • למלית:
  • 1 חציל חתוך לקוביות קטנות
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות
  • 4 פלפלים בשני צבעים שונים חתוכים לקוביות
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 כפות עלי בזיליקום קצוצים
  • 1 כפית מלח גס
  • מעט פלפל שחור

אופן ההכנה

  • 1. הכנת המלית: מערבבים יחד את כל מרכיבי המלית, ואופים בתבנית מרופדת נייר אפייה כ- 20 דקות, בחום של 200 מעלות, מצננים ומסננים מנוזלים.
  • 2. הכנת הבצק: מערבבים בקערה את הקמח עם השמרים והסוכר, יוצרים גומה בקמח ושופכים לתוכה את המים , השמן והמלח.
  • 3. לשים היטב את הבצק (גם אם הוא קצת דביק זה בסדר) עוטפים לאחר הלישה את כדור הבצק בשמן זית ומניחים בקערה מכוסה, עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעה).
  • 4. לאחר שהבצק תפח, מרדדים אותו על משטח מקומח היטב לעלה דק, משטחים מעליו את מלית הירקות ומגלגלים לכרוכית - גליל דק (ממש כמו שעושים בעוגת קראנץ).
  • 5. לאחר הגלגול חותכים את הכרוכית לאורכה כך שמתקבלים שני חצאי גלילים עם צד חשוף של המלית. מניחים את הגלילים בתבנית עגולה בצורת שבלול כשצד המלית הפתוח פונה כלפי מעלה.
  • 6. מורחים את הלחם בביצה טרופה ונותנים לו לתפוח כ-30 דקות. אופים בחום של 180-200 מעלות עד שהמאפה משחים.
  • 7.לאחר האפייה מומלץ לעטוף את המאפה בעודו חם במגבת נקייה על מנת שיישאר רך.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully