- 1. הכנת המלית: מערבבים יחד את כל מרכיבי המלית, ואופים בתבנית מרופדת נייר אפייה כ- 20 דקות, בחום של 200 מעלות, מצננים ומסננים מנוזלים.
- 2. הכנת הבצק: מערבבים בקערה את הקמח עם השמרים והסוכר, יוצרים גומה בקמח ושופכים לתוכה את המים , השמן והמלח.
- 3. לשים היטב את הבצק (גם אם הוא קצת דביק זה בסדר) עוטפים לאחר הלישה את כדור הבצק בשמן זית ומניחים בקערה מכוסה, עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעה).
- 4. לאחר שהבצק תפח, מרדדים אותו על משטח מקומח היטב לעלה דק, משטחים מעליו את מלית הירקות ומגלגלים לכרוכית - גליל דק (ממש כמו שעושים בעוגת קראנץ).
- 5. לאחר הגלגול חותכים את הכרוכית לאורכה כך שמתקבלים שני חצאי גלילים עם צד חשוף של המלית. מניחים את הגלילים בתבנית עגולה בצורת שבלול כשצד המלית הפתוח פונה כלפי מעלה.
- 6. מורחים את הלחם בביצה טרופה ונותנים לו לתפוח כ-30 דקות. אופים בחום של 180-200 מעלות עד שהמאפה משחים.
- 7.לאחר האפייה מומלץ לעטוף את המאפה בעודו חם במגבת נקייה על מנת שיישאר רך.