לחם אנטיפסטי
מתחילים להתכונן לראש השנה? לחם אנטיפסטי צבעוני במיוחד לחג הקרב ובא
לחם אנטיפסטי תוכ"ש - אסור לשימוש! (צילום: סוגת, דרור עינב)
מחשבון המרות
- לבצק:
- (כמות ללחם עגול בקוטר 26)
- 500 גרם קמח לחם
- 1 כף של שמרים יבשים
- 1 כפית סוכר
- 1 כפית מלח
- 4 כפות שמן זית
- 1+1/3 כוסות מים פושרים
- 1 ביצה למריחה
- למלית:
- 1 חציל חתוך לקוביות קטנות
- 1 בצל גדול חתוך לקוביות
- 4 פלפלים בשני צבעים שונים חתוכים לקוביות
- 4 כפות שמן זית
- 3 כפות עלי בזיליקום קצוצים
- 1 כפית מלח גס
- מעט פלפל שחור
- 1. הכנת המלית: מערבבים יחד את כל מרכיבי המלית, ואופים בתבנית מרופדת נייר אפייה כ- 20 דקות, בחום של 200 מעלות, מצננים ומסננים מנוזלים.
- 2. הכנת הבצק: מערבבים בקערה את הקמח עם השמרים והסוכר, יוצרים גומה בקמח ושופכים לתוכה את המים , השמן והמלח.
- 3. לשים היטב את הבצק (גם אם הוא קצת דביק זה בסדר) עוטפים לאחר הלישה את כדור הבצק בשמן זית ומניחים בקערה מכוסה, עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעה).
- 4. לאחר שהבצק תפח, מרדדים אותו על משטח מקומח היטב לעלה דק, משטחים מעליו את מלית הירקות ומגלגלים לכרוכית - גליל דק (ממש כמו שעושים בעוגת קראנץ).
- 5. לאחר הגלגול חותכים את הכרוכית לאורכה כך שמתקבלים שני חצאי גלילים עם צד חשוף של המלית. מניחים את הגלילים בתבנית עגולה בצורת שבלול כשצד המלית הפתוח פונה כלפי מעלה.
- 6. מורחים את הלחם בביצה טרופה ונותנים לו לתפוח כ-30 דקות. אופים בחום של 180-200 מעלות עד שהמאפה משחים.
- 7.לאחר האפייה מומלץ לעטוף את המאפה בעודו חם במגבת נקייה על מנת שיישאר רך.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה