פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      לחם אנטיפסטי

      מתחילים להתכונן לראש השנה? לחם אנטיפסטי צבעוני במיוחד לחג הקרב ובא

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      לחם אנטיפסטי
תוכ
      לחם אנטיפסטי תוכ"ש - אסור לשימוש! (סוגת , דרור עינב)

      מצרכים

      • לבצק:
      • (כמות ללחם עגול בקוטר 26)
      • 500 גרם קמח לחם
      • 1 כף של שמרים יבשים
      • 1 כפית סוכר
      • 1 כפית מלח
      • 4 כפות שמן זית
      • 1+1/3 כוסות מים פושרים
      • 1 ביצה למריחה
      • למלית:
      • 1 חציל חתוך לקוביות קטנות
      • 1 בצל גדול חתוך לקוביות
      • 4 פלפלים בשני צבעים שונים חתוכים לקוביות
      • 4 כפות שמן זית
      • 3 כפות עלי בזיליקום קצוצים
      • 1 כפית מלח גס
      • מעט פלפל שחור

      אופן ההכנה

      • 1. הכנת המלית: מערבבים יחד את כל מרכיבי המלית, ואופים בתבנית מרופדת נייר אפייה כ- 20 דקות, בחום של 200 מעלות, מצננים ומסננים מנוזלים.
      • 2. הכנת הבצק: מערבבים בקערה את הקמח עם השמרים והסוכר, יוצרים גומה בקמח ושופכים לתוכה את המים , השמן והמלח.
      • 3. לשים היטב את הבצק (גם אם הוא קצת דביק זה בסדר) עוטפים לאחר הלישה את כדור הבצק בשמן זית ומניחים בקערה מכוסה, עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעה).
      • 4. לאחר שהבצק תפח, מרדדים אותו על משטח מקומח היטב לעלה דק, משטחים מעליו את מלית הירקות ומגלגלים לכרוכית - גליל דק (ממש כמו שעושים בעוגת קראנץ).
      • 5. לאחר הגלגול חותכים את הכרוכית לאורכה כך שמתקבלים שני חצאי גלילים עם צד חשוף של המלית. מניחים את הגלילים בתבנית עגולה בצורת שבלול כשצד המלית הפתוח פונה כלפי מעלה.
      • 6. מורחים את הלחם בביצה טרופה ונותנים לו לתפוח כ-30 דקות. אופים בחום של 180-200 מעלות עד שהמאפה משחים.
      • 7.לאחר האפייה מומלץ לעטוף את המאפה בעודו חם במגבת נקייה על מנת שיישאר רך.

      עוד מתכוני לחמים

      לחם אנטיפסטי
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -