פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סלט לחם על קרם החצילים

      אבי ביטון מכין סלט לחם איטלקי שנערם מעל קרם החצילים המפורסם של עומר מילר

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      וידאו: בבושקה

      מצרכים

      • מצרכים:
      • לקרם חצילים (כ-10 מנות אישיות):
      • 2 חצילים גדולים קלויים וקלופים (עדיף לקלות על להבה גלויה ולא בתנור)
      • 1 כף לאבנה (עדיף לאבנה עזים עדינה)
      • 3 שיני שום
      • 1 כוס שמן זית
      • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
      • לסלט:
      • 3 פרוסות חלה קרועות לחתיכות גסות
      • 2 עגבניות קצוצות דק מאוד
      • 1 פלפל חריף פרוס דק
      • 1 בצל ירוק קצוץ דק
      • 1 כפית אורגנו
      • 1/4 כוס שמן זית
      • קורט מלח
      • קורט פלפל שחור
      • להגשה:
      • 1 כפית סילאן
      • 1 כף צנוברים

      אופן ההכנה

      • 1. החלה: קורעים את החלה ביד, מזלפים מעליה שמן זית וקולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-3-4 דקות או עד השחמה.
      • 2. קרם החצילים: טוחנים במעבד מזון את החצילים עם שיני השום והלאבנה. מוסיפים באיטיות בזרם דק ותוך כדי טחינה את שמן הזית. מתבלים במלח ובפלפל שחור.
      • 3. מערבבים יחד את הירקות לסלט, עם קוביות החלה ומתבלים.
      • 4. מוזגים את קרם החצילים לצלחת, משטחים, מוסיפים מעל את הסלט ומפזרים צנוברים וסילאן.

      עוד מתכוני סלטים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -