סלט לחם על קרם החצילים
אבי ביטון מכין סלט לחם איטלקי שנערם מעל קרם החצילים המפורסם של עומר מילר
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- מצרכים:
- לקרם חצילים (כ-10 מנות אישיות):
- 2 חצילים גדולים קלויים וקלופים (עדיף לקלות על להבה גלויה ולא בתנור)
- 1 כף לאבנה (עדיף לאבנה עזים עדינה)
- 3 שיני שום
- 1 כוס שמן זית
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- לסלט:
- 3 פרוסות חלה קרועות לחתיכות גסות
- 2 עגבניות קצוצות דק מאוד
- 1 פלפל חריף פרוס דק
- 1 בצל ירוק קצוץ דק
- 1 כפית אורגנו
- 1/4 כוס שמן זית
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור
- להגשה:
- 1 כפית סילאן
- 1 כף צנוברים
אופן ההכנה
- 1. החלה: קורעים את החלה ביד, מזלפים מעליה שמן זית וקולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-3-4 דקות או עד השחמה.
- 2. קרם החצילים: טוחנים במעבד מזון את החצילים עם שיני השום והלאבנה. מוסיפים באיטיות בזרם דק ותוך כדי טחינה את שמן הזית. מתבלים במלח ובפלפל שחור.
- 3. מערבבים יחד את הירקות לסלט, עם קוביות החלה ומתבלים.
- 4. מוזגים את קרם החצילים לצלחת, משטחים, מוסיפים מעל את הסלט ומפזרים צנוברים וסילאן.