מתכונים חמים

סלט לחם על קרם החצילים

אבי ביטון מכין סלט לחם איטלקי שנערם מעל קרם החצילים המפורסם של עומר מילר

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

(וידאו: בבושקה)

מחשבון המרות

מצרכים

  • מצרכים:
  • לקרם חצילים (כ-10 מנות אישיות):
  • 2 חצילים גדולים קלויים וקלופים (עדיף לקלות על להבה גלויה ולא בתנור)
  • 1 כף לאבנה (עדיף לאבנה עזים עדינה)
  • 3 שיני שום
  • 1 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • לסלט:
  • 3 פרוסות חלה קרועות לחתיכות גסות
  • 2 עגבניות קצוצות דק מאוד
  • 1 פלפל חריף פרוס דק
  • 1 בצל ירוק קצוץ דק
  • 1 כפית אורגנו
  • 1/4 כוס שמן זית
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור
  • להגשה:
  • 1 כפית סילאן
  • 1 כף צנוברים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. החלה: קורעים את החלה ביד, מזלפים מעליה שמן זית וקולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-3-4 דקות או עד השחמה.
  • 2. קרם החצילים: טוחנים במעבד מזון את החצילים עם שיני השום והלאבנה. מוסיפים באיטיות בזרם דק ותוך כדי טחינה את שמן הזית. מתבלים במלח ובפלפל שחור.
  • 3. מערבבים יחד את הירקות לסלט, עם קוביות החלה ומתבלים.
  • 4. מוזגים את קרם החצילים לצלחת, משטחים, מוסיפים מעל את הסלט ומפזרים צנוברים וסילאן.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully