וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק חצילים עם סלסת עגבניות חמה ושמנת חמוצה

מתכון מאת: יואב בלימן, מערכת וואלה

מרק חצילים עם סלסת עגבניות חמה ושמנת חמוצה. ברני ארדוב
מרק חצילים עם סלסת עגבניות חמה ושמנת חמוצה

מצרכים למתכון

  • ל-4-6 מנות:
  • 6 חצילים
  • 2 גבעולי כרישה פרוסים (החלק הלבן בלבד)
  • מעט שמן זית
  • צרור עלי מרווה וטימין, קשור בחוט
  • 2 ליטר ציר ירקות/מים
  • 1 כוס שמנת
  • 1 כף כמון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • לסלסה:
  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות גסות
  • חופן זיתים
  • חופן עלי בזיליקום
  • 1 פלפל חריף פרוס
  • גביע שמנת חמוצה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות. חוצים את החצילים לאורך, פורשים על מגש ומושחים אותם בשמן זית. צולים בתנור במשך 20 דקות, ללא כיסוי.
  • 2. בסיר, מאדים את הכרישה הפרוסה עם מעט שמן זית. מוסיפים את בשר החציל שיצא מהתנור וממשיכים לאדות עד שהכרישה הופכת שקופה. מוסיפים מים/ציר ואת צרור עשבי התיבול הקשור ומבשלים כשעה.
  • 3. מוציאים את צרור עשבי התיבול וטוחנים את המרק בבלנדר. מחזירים לאש, מוסיפים שמנת מתוקה, כמון, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה ומתקנים תיבול.
  • 4. מכינים את הסלסה: מחממים מחבת עם מעט שמן זית, מוסיפים את העגבניות, הזיתים, הפלפל החריף, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים כדקה וחצי. מוסיפים את עלי הבזיליקום ומורידים מהאש.
  • 5. הגשה: מוזגים את המרק לקעריות, מעל המרק ובמרכזו יוצקים כף שמנת חמוצה ומעליה כף מהסלסה החמה. מזליפים מעט שמן זית מעל. ניתן לקשט בעלי זעתר טריים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully