פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מרק חצילים עם סלסת עגבניות חמה ושמנת חמוצה

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מרק חצילים עם סלסת עגבניות חמה ושמנת חמוצה (ברני ארדוב)
      מרק חצילים עם סלסת עגבניות חמה ושמנת חמוצה (ברני ארדוב)

      מצרכים

      • ל-4-6 מנות:
      • 6 חצילים
      • 2 גבעולי כרישה פרוסים (החלק הלבן בלבד)
      • מעט שמן זית
      • צרור עלי מרווה וטימין, קשור בחוט
      • 2 ליטר ציר ירקות/מים
      • 1 כוס שמנת
      • 1 כף כמון
      • מלח ופלפל לפי הטעם
      • לסלסה:
      • 2 עגבניות חתוכות לקוביות גסות
      • חופן זיתים
      • חופן עלי בזיליקום
      • 1 פלפל חריף פרוס
      • גביע שמנת חמוצה

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות. חוצים את החצילים לאורך, פורשים על מגש ומושחים אותם בשמן זית. צולים בתנור במשך 20 דקות, ללא כיסוי.
      • 2. בסיר, מאדים את הכרישה הפרוסה עם מעט שמן זית. מוסיפים את בשר החציל שיצא מהתנור וממשיכים לאדות עד שהכרישה הופכת שקופה. מוסיפים מים/ציר ואת צרור עשבי התיבול הקשור ומבשלים כשעה.
      • 3. מוציאים את צרור עשבי התיבול וטוחנים את המרק בבלנדר. מחזירים לאש, מוסיפים שמנת מתוקה, כמון, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה ומתקנים תיבול.
      • 4. מכינים את הסלסה: מחממים מחבת עם מעט שמן זית, מוסיפים את העגבניות, הזיתים, הפלפל החריף, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים כדקה וחצי. מוסיפים את עלי הבזיליקום ומורידים מהאש.
      • 5. הגשה: מוזגים את המרק לקעריות, מעל המרק ובמרכזו יוצקים כף שמנת חמוצה ומעליה כף מהסלסה החמה. מזליפים מעט שמן זית מעל. ניתן לקשט בעלי זעתר טריים.

      עוד מתכוני מרקים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -