מתכונים חמים

מרק חצילים עם סלסת עגבניות חמה ושמנת חמוצה

מתכון מאת: יואב בלימן, מערכת וואלה!
  • קל להכנה

מרק חצילים עם סלסת עגבניות חמה ושמנת חמוצה (צילום: ברני ארדוב)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4-6 מנות:
  • 6 חצילים
  • 2 גבעולי כרישה פרוסים (החלק הלבן בלבד)
  • מעט שמן זית
  • צרור עלי מרווה וטימין, קשור בחוט
  • 2 ליטר ציר ירקות/מים
  • 1 כוס שמנת
  • 1 כף כמון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • לסלסה:
  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות גסות
  • חופן זיתים
  • חופן עלי בזיליקום
  • 1 פלפל חריף פרוס
  • גביע שמנת חמוצה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות. חוצים את החצילים לאורך, פורשים על מגש ומושחים אותם בשמן זית. צולים בתנור במשך 20 דקות, ללא כיסוי.
  • 2. בסיר, מאדים את הכרישה הפרוסה עם מעט שמן זית. מוסיפים את בשר החציל שיצא מהתנור וממשיכים לאדות עד שהכרישה הופכת שקופה. מוסיפים מים/ציר ואת צרור עשבי התיבול הקשור ומבשלים כשעה.
  • 3. מוציאים את צרור עשבי התיבול וטוחנים את המרק בבלנדר. מחזירים לאש, מוסיפים שמנת מתוקה, כמון, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה ומתקנים תיבול.
  • 4. מכינים את הסלסה: מחממים מחבת עם מעט שמן זית, מוסיפים את העגבניות, הזיתים, הפלפל החריף, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים כדקה וחצי. מוסיפים את עלי הבזיליקום ומורידים מהאש.
  • 5. הגשה: מוזגים את המרק לקעריות, מעל המרק ובמרכזו יוצקים כף שמנת חמוצה ומעליה כף מהסלסה החמה. מזליפים מעט שמן זית מעל. ניתן לקשט בעלי זעתר טריים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully