וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק צ'ילי עוף מושקע

מתכון מאת: מערכת וואלה

מרק עוף של סנדר. דרור עינב
מרק עוף של סנדר

מצרכים למתכון

  • להכנת מרק הבסיס:
  • 6 כוסות מרק עוף צח
  • 1 בצל קטן חתוך לשניים
  • 2 גזרים חתוכים לחתיכות של 2-3 ס"מ
  • 2 מקלות סלרי חתוכים לחתיכות של 2-3 ס"מ
  • 1 ענף קורנית טרי
  • 1 ענף אורגנו טרי
  • 2 עלי דפנה
  • 3 שיני שום
  • 1 כף גרגירי פלפל שחור שלמים
  • 2 עופות שלמים (בערך 2 ק"ג כל אחד)
  • להכנת המרק עצמו:
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים אדומים גדולים, חתוכים לקוביות קטנות
  • 8 שיני שום מרוסקות
  • 1 גבעול סלרי חתוך לקוביות
  • 1 גזר גדול חתוך לקוביות
  • 3 תפוחי אדמה בינוניים, מבושלים ומרוסקים מעט
  • 3 כפות אבקת צ'ילי מאיכות טובה
  • 3 כפות מחית פלפלי צ'יפוטל (להכנת המחית משרים פלפלי צ'יפוטל מיובשים במים, מסננים ומרסקים למחית)
  • 2 כפות כמון טחון
  • 1 כף פפריקה ספרדית/כפית קינמון
  • 3 כוסות עגבניות מקולפות ופרוסות לקוביות, ללא הגרעינים
  • 3 כוסות שעועית לבנה מבושלת
  • 1 פלפל ירוק חתוך לקוביות
  • 1/2 פלפל אדום טרי מתוק חתוך לקוביות
  • 1/2 פלפל צהוב טרי מתוק חתוך לקוביות
  • 1 כוס יין אדום מאיכות משובחת
  • 1 כף כוסברה טרייה קצוצה
  • 2 כוסות רוקט טרי חתוך גס
  • 1 כוס תירס טרי
  • 1 כפית חומץ בן יין מאיכות טובה
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 1 כפית רוטב טבסקו
  • 1 כף מיץ לימון

אופן ההכנה

  • 1. לשים בסיר את המרק הצח, הבצלים, הגזרים, הסלרי, הקורנית, האורגנו, עלי הדפנה, השום, גרגירי הפלפל השחור והעוף. מוסיפים מים עד שמכסים את העוף. מביאים לרתיחה על אש גבוהה, ואז מבשלים על אש נמוכה במשך כשעה וחצי, עד שהעוף מתרכך.
  • 2. מוציאים את העוף. מוציאים את העצמות והעור ושומרים את הבשר בצד. מחזירים את העצמות לסיר. מכסים וממשיכים לבשל עוד כשעתיים-שלוש. מסננים (ניתן להוסיף גם עצמות בקר).
  • 3. בסיר מרק גדול אחר מחממים את השמן, מוסיפים את הבצלים והשום ומטגנים עד שהבצלים הופכים להיות חצי שקופים. מוסיפים את הסלרי, הגזר ותפוחי האדמה. מכסים ומאדים על אש בינונית במשך 30 דקות, עד שהירקות מתרככים. לערבב מדי פעם.
  • 4. מוסיפים את הצ'ילי, מחית פלפלי הצ'יפוטל, הכמון, הפפריקה והקינמון. מבשלים על אש קטנה במשך 10 דקות ומערבבים מדי פעם.
  • מוסיפים את העגבניות, 6 כוסות מהמרק שהכנו, השעועית, הפלפלים, היין והכוסברה. מבשלים על אש נמוכה 45 דקות.
  • 5. מוסיפים את הבשר של העוף ששמרנו בצד, הרוקט, התירס והחומץ. מבשלים כ-15 דקות. מתבלים במלח, פלפל, טבסקו והמיץ.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully