מרק עוף אסייאתי

למה להסתפק במרק עוף רגיל כשאפשר לשדרג גרסה בלי הרבה מאמץ? חיבור של מרק רותח ומתובל, ירקות טריים ואטריות אורז, יוצר ארוחה משביעה בניחוח אסיאתי

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה!

מצרכים

  • (4 מנות):
  • 2 כפות שמן
  • 2 נתחי פרגיות (ירכי עוף ללא עצם)
  • 2 כוסות מים
  • ‏1 פחית חלב קוקוס
  • ‏1 כפית כורכום
  • ‏1/2 כפית צ'ילי גרוס
  • ‏1 כף רוטב דגים תאילנדי או רוטב סויה
  • ‏2 כפות מיץ ליים (או לימון)
  • ‏2 גבעולי בצל ירוק
  • ‏1 כפית שום כתוש
  • ‏1 כף ג'ינג'ר טרי כתוש
  • ‏1 כפית למון גראס
  • להגשה:
  • אטריות אורז
  • ירקות: בצלי שאלוט, גזר, כרוב, נבטים
  • פלפל אדום חריף, פרוס דק
  • עלי כוסברה
  • ‏ליים או לימון פרוס

אופן ההכנה

  • 1. מחממים מחבת צלייה ומטגנים את נתחי העוף 3-4 דקות עד להשחמה. מצננים וחותכים לפרוסות (לחילופין אפשר לצלות ישירות בסיר שבו יתבשל המרק).
  • 2. מעבירים את העוף לסיר, מוסיפים את יתר החומרים ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים 30 דקות.
  • 3. חולטים את האטריות בקערה עם מים רותחים במשך 5 דקות עד שהן מתרככות.
  • 4. פורסים דק את הירקות – בצלי השאלוט, הגזר והכרוב.
  • 5. יוצקים מרק לקערות, מוסיפים אטריות אורז, ירקות, נבטים ושאר חומרי תיבול ומגישים.‏
  • מרק עוף לקוסקוס

  • מרק עוף צח עם אטריות

  • מרק חרירה צעד אחר צעד

  • מרק לקוסקוס טוניסאי

  • מרק עוף תימני

  • מרק אגאדשי עם כיסוני עוף

  • מרק עוף עם קציצות עוף

  • אחיאקו (Ajiaco) קולומביאני

  • מרק עוף עם קניידלך

  • קציצות גונדי במרק צח

  • מרק אסייאתי מטריף

  • טום יאם

  • מרק עוף מהיר וחסכוני

  • מרק ראמן

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully