מרק עוף אסייאתי
למה להסתפק במרק עוף רגיל כשאפשר לשדרג גרסה בלי הרבה מאמץ? חיבור של מרק רותח ומתובל, ירקות טריים ואטריות אורז, יוצר ארוחה משביעה בניחוח אסיאתי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- (4 מנות):
- 2 כפות שמן
- 2 נתחי פרגיות (ירכי עוף ללא עצם)
- 2 כוסות מים
- 1 פחית חלב קוקוס
- 1 כפית כורכום
- 1/2 כפית צ'ילי גרוס
- 1 כף רוטב דגים תאילנדי או רוטב סויה
- 2 כפות מיץ ליים (או לימון)
- 2 גבעולי בצל ירוק
- 1 כפית שום כתוש
- 1 כף ג'ינג'ר טרי כתוש
- 1 כפית למון גראס
- להגשה:
- אטריות אורז
- ירקות: בצלי שאלוט, גזר, כרוב, נבטים
- פלפל אדום חריף, פרוס דק
- עלי כוסברה
- ליים או לימון פרוס
אופן ההכנה
- 1. מחממים מחבת צלייה ומטגנים את נתחי העוף 3-4 דקות עד להשחמה. מצננים וחותכים לפרוסות (לחילופין אפשר לצלות ישירות בסיר שבו יתבשל המרק).
- 2. מעבירים את העוף לסיר, מוסיפים את יתר החומרים ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים 30 דקות.
- 3. חולטים את האטריות בקערה עם מים רותחים במשך 5 דקות עד שהן מתרככות.
- 4. פורסים דק את הירקות בצלי השאלוט, הגזר והכרוב.
-
- 5. יוצקים מרק לקערות, מוסיפים אטריות אורז, ירקות, נבטים ושאר חומרי תיבול ומגישים.