וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק עוף עם קניידלך

מרק עוף שעובר מדור לדור ותמיד מצליח. שיהיה חג שמח

מתכון מאת: מערכת וואלה

מרקים לפסח במטבחון. אילן עמיחי,
מרקים לפסח במטבחון/אילן עמיחי

מצרכים למתכון

  • למרק:
  • 1 ק"ג כנפי עוף או גרונות
  • 1 עצם בקר
  • 1 בצל לבן
  • 1 סלרי
  • 3 גזרים
  • 1 לפת
  • 1 שורש פטרוזיליה
  • 3 עלי דפנה
  • 5 גרגירי פלפל אנגלי שלם
  • מלח, פלפל
  • חומרים לקניידלך (כ-20-25 יחידות):
  • 250 גרם קמח מצה
  • 4 ביצים, מופרדות לחלמון ולחלבון
  • 1 כוס מים פושרים
  • 1/3 כוס שמן
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה

  • 1. ממלאים סיר גדול במים, מכניסים את הבשר והירקות ומביאים לרתיחה.
  • 2. מסירים את הקצף ואת השומן שצפים על פני המים, ומנמיכים את האש.
  • 3. מתבלים במלח, פלפל, פלפל אנגלי ועלי דפנה, ומבשלים לפחות כשעתיים.
  • 4. מסננים את הציר שהתקבל, ומניחים בצד.
  • 5. מכינים קניידלעך: מקציפים את החלבונים עד שמתקבל קצף רך.
  • 6. מוסיפים את יתר החומרים, חוץ מקמח המצה, ובוחשים היטב.
  • 7. מוסיפים בהדרגה את קמח המצה וממשיכים לערבב, עד שמתקבלת עסה אחידה ורטובה. מתבלים במלח ופלפל.
  • 8. יוצרים כדורים בגודל פינג פונג בידיים רטובות. מבשלים בסיר עם מים רותחים ומעט מלח, עד שהקנידלך צפים.
  • 9. מגישים בתוך המרק.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully