פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מרק עוף עם קניידלך

      מרק עוף שעובר מדור לדור ותמיד מצליח. שיהיה חג שמח

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מרקים לפסח במטבחון (יח
      מרקים לפסח במטבחון (יח"צ , אילן עמיחי)

      מצרכים

      • למרק:
      • 1 ק"ג כנפי עוף או גרונות
      • 1 עצם בקר
      • 1 בצל לבן
      • 1 סלרי
      • 3 גזרים
      • 1 לפת
      • 1 שורש פטרוזיליה
      • 3 עלי דפנה
      • 5 גרגירי פלפל אנגלי שלם
      • מלח, פלפל
      • חומרים לקניידלך (כ-20-25 יחידות):
      • 250 גרם קמח מצה
      • 4 ביצים, מופרדות לחלמון ולחלבון
      • 1 כוס מים פושרים
      • 1/3 כוס שמן
      • מלח, פלפל

      אופן ההכנה

      • 1. ממלאים סיר גדול במים, מכניסים את הבשר והירקות ומביאים לרתיחה.
      • 2. מסירים את הקצף ואת השומן שצפים על פני המים, ומנמיכים את האש.
      • 3. מתבלים במלח, פלפל, פלפל אנגלי ועלי דפנה, ומבשלים לפחות כשעתיים.
      • 4. מסננים את הציר שהתקבל, ומניחים בצד.
      • 5. מכינים קניידלעך: מקציפים את החלבונים עד שמתקבל קצף רך.
      • 6. מוסיפים את יתר החומרים, חוץ מקמח המצה, ובוחשים היטב.
      • 7. מוסיפים בהדרגה את קמח המצה וממשיכים לערבב, עד שמתקבלת עסה אחידה ורטובה. מתבלים במלח ופלפל.
      • 8. יוצרים כדורים בגודל פינג פונג בידיים רטובות. מבשלים בסיר עם מים רותחים ומעט מלח, עד שהקנידלך צפים.
      • 9. מגישים בתוך המרק.

      עוד מתכוני מרקים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -