מרק עוף עם קניידלך
מרק עוף שעובר מדור לדור ותמיד מצליח. שיהיה חג שמח
מרקים לפסח במטבחון (צילום: אילן עמיחי)
מחשבון המרות
- למרק:
- 1 ק"ג כנפי עוף או גרונות
- 1 עצם בקר
- 1 בצל לבן
- 1 סלרי
- 3 גזרים
- 1 לפת
- 1 שורש פטרוזיליה
- 3 עלי דפנה
- 5 גרגירי פלפל אנגלי שלם
- מלח, פלפל
- חומרים לקניידלך (כ-20-25 יחידות):
- 250 גרם קמח מצה
- 4 ביצים, מופרדות לחלמון ולחלבון
- 1 כוס מים פושרים
- 1/3 כוס שמן
- מלח, פלפל
- 1. ממלאים סיר גדול במים, מכניסים את הבשר והירקות ומביאים לרתיחה.
- 2. מסירים את הקצף ואת השומן שצפים על פני המים, ומנמיכים את האש.
- 3. מתבלים במלח, פלפל, פלפל אנגלי ועלי דפנה, ומבשלים לפחות כשעתיים.
- 4. מסננים את הציר שהתקבל, ומניחים בצד.
- 5. מכינים קניידלעך: מקציפים את החלבונים עד שמתקבל קצף רך.
- 6. מוסיפים את יתר החומרים, חוץ מקמח המצה, ובוחשים היטב.
- 7. מוסיפים בהדרגה את קמח המצה וממשיכים לערבב, עד שמתקבלת עסה אחידה ורטובה. מתבלים במלח ופלפל.
- 8. יוצרים כדורים בגודל פינג פונג בידיים רטובות. מבשלים בסיר עם מים רותחים ומעט מלח, עד שהקנידלך צפים.
- 9. מגישים בתוך המרק.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה