וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מארקת קשיקשו

הבשלנית שושנה כהן-לברן מגישה את המתכון הנלווה למרק ירקות עשיר המוגש לצד קוסקוס ביתי מושלם

מתכון מאת: מערכת וואלה

מרק לקוסקוס מתוך הספר יא אמנא - מג’רבה לכאן מטבח תוניסאי משפחתי. יסמין ואריה,
מרק לקוסקוס מתוך הספר יא אמנא - מג’רבה לכאן מטבח תוניסאי משפחתי/יסמין ואריה

מצרכים למתכון

  • כמות: ל-8 מנות
  • 2 בצלים מקולפים חתוכים לרבעים
  • 4 גזרים מקולפים חתוכים ל?3 כל אחד
  • ½ ק"ג דלעת מקולפת חתוכה לקוביות גדולות
  • 2 קישואים בינוניים חתוכים לרבעים
  • 2 גבעולי סלרי עם העלים חתוכים גס
  • 2 תפוחי אדמה מקולפים חתוכים לרבעים
  • 1 כף מלח
  • ¼ כוס שמן
  • 1 כף פפריקה
  • 1 עגבנייה בשלה מקולפת חתוכה לקוביות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • ½ כוס פטרוזיליה קצוצה דק
  • ½ כוס כוסברה קצוצה דק
  • 2 שיני שום חצויות
  • 2 כוסות גרגירי חומוס שהושרו במים 24 שעות
  • למרק עם עוף:
  • 4 כרעי עוף עם העור
  • להגשה:
  • קוסקוס

אופן ההכנה

  • 1. מניחים בקערה גדולה את הבצל, הגזר, הדלעת, הקישואים, הסלרי, תפוחי האדמה והמלח ומערבבים היטב. מניחים בצד למשך 10 דקות.
  • 2. מחממים את השמן בסיר גדול על אש בינונית, כשהשמן חם מוסיפים את הפפריקה ומטגנים במשך כמה שניות, עד שהיא מפיצה ריח.
  • 3. מוסיפים את העגבנייה ורסק העגבניות, הפטרוזיליה, הכוסברה והשום ומערבבים היטב.
  • 4. מוסיפים את הירקות, גרגירי החומוס, ובמקרה של מרק בשרי גם את כרעי העוף. מערבבים ומטגנים במשך 10 דקות אם משתמשים בכרעיים, הופכים אותן במהלך הטיגון כדי שישחימו באופן אחיד.
  • 5. יוצקים מים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה.
  • 6. מכסים ומבשלים על אש גדולה במשך כשעה. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. מגישים לצד קוסקוס.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully