מארקת קשיקשו
הבשלנית שושנה כהן-לברן מגישה את המתכון הנלווה למרק ירקות עשיר המוגש לצד קוסקוס ביתי מושלם
מרק לקוסקוס מתוך הספר יא אמנא - מגרבה לכאן מטבח תוניסאי משפחתי (צילום: יח"צ, יסמין ואריה)
מחשבון המרות
- כמות: ל-8 מנות
- 2 בצלים מקולפים חתוכים לרבעים
- 4 גזרים מקולפים חתוכים ל?3 כל אחד
- ½ ק"ג דלעת מקולפת חתוכה לקוביות גדולות
- 2 קישואים בינוניים חתוכים לרבעים
- 2 גבעולי סלרי עם העלים חתוכים גס
- 2 תפוחי אדמה מקולפים חתוכים לרבעים
- 1 כף מלח
- ¼ כוס שמן
- 1 כף פפריקה
- 1 עגבנייה בשלה מקולפת חתוכה לקוביות
- 2 כפות רסק עגבניות
- ½ כוס פטרוזיליה קצוצה דק
- ½ כוס כוסברה קצוצה דק
- 2 שיני שום חצויות
- 2 כוסות גרגירי חומוס שהושרו במים 24 שעות
- למרק עם עוף:
- 4 כרעי עוף עם העור
- להגשה:
- קוסקוס
- 1. מניחים בקערה גדולה את הבצל, הגזר, הדלעת, הקישואים, הסלרי, תפוחי האדמה והמלח ומערבבים היטב. מניחים בצד למשך 10 דקות.
- 2. מחממים את השמן בסיר גדול על אש בינונית, כשהשמן חם מוסיפים את הפפריקה ומטגנים במשך כמה שניות, עד שהיא מפיצה ריח.
- 3. מוסיפים את העגבנייה ורסק העגבניות, הפטרוזיליה, הכוסברה והשום ומערבבים היטב.
- 4. מוסיפים את הירקות, גרגירי החומוס, ובמקרה של מרק בשרי גם את כרעי העוף. מערבבים ומטגנים במשך 10 דקות אם משתמשים בכרעיים, הופכים אותן במהלך הטיגון כדי שישחימו באופן אחיד.
- 5. יוצקים מים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה.
- 6. מכסים ומבשלים על אש גדולה במשך כשעה. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. מגישים לצד קוסקוס.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה