פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מארקת קשיקשו

      הבשלנית שושנה כהן-לברן מגישה את המתכון הנלווה למרק ירקות עשיר המוגש לצד קוסקוס ביתי מושלם

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מרק לקוסקוס מתוך הספר יא אמנא - מג’רבה לכאן מטבח תוניסאי משפחתי (יח
      מרק לקוסקוס מתוך הספר יא אמנא - מג’רבה לכאן מטבח תוניסאי משפחתי (יח"צ , יסמין ואריה)

      מצרכים

      • כמות: ל-8 מנות
      • 2 בצלים מקולפים חתוכים לרבעים
      • 4 גזרים מקולפים חתוכים ל?3 כל אחד
      • ½ ק"ג דלעת מקולפת חתוכה לקוביות גדולות
      • 2 קישואים בינוניים חתוכים לרבעים
      • 2 גבעולי סלרי עם העלים חתוכים גס
      • 2 תפוחי אדמה מקולפים חתוכים לרבעים
      • 1 כף מלח
      • ¼ כוס שמן
      • 1 כף פפריקה
      • 1 עגבנייה בשלה מקולפת חתוכה לקוביות
      • 2 כפות רסק עגבניות
      • ½ כוס פטרוזיליה קצוצה דק
      • ½ כוס כוסברה קצוצה דק
      • 2 שיני שום חצויות
      • 2 כוסות גרגירי חומוס שהושרו במים 24 שעות
      • למרק עם עוף:
      • 4 כרעי עוף עם העור
      • להגשה:
      • קוסקוס

      אופן ההכנה

      • 1. מניחים בקערה גדולה את הבצל, הגזר, הדלעת, הקישואים, הסלרי, תפוחי האדמה והמלח ומערבבים היטב. מניחים בצד למשך 10 דקות.
      • 2. מחממים את השמן בסיר גדול על אש בינונית, כשהשמן חם מוסיפים את הפפריקה ומטגנים במשך כמה שניות, עד שהיא מפיצה ריח.
      • 3. מוסיפים את העגבנייה ורסק העגבניות, הפטרוזיליה, הכוסברה והשום ומערבבים היטב.
      • 4. מוסיפים את הירקות, גרגירי החומוס, ובמקרה של מרק בשרי גם את כרעי העוף. מערבבים ומטגנים במשך 10 דקות אם משתמשים בכרעיים, הופכים אותן במהלך הטיגון כדי שישחימו באופן אחיד.
      • 5. יוצקים מים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה.
      • 6. מכסים ומבשלים על אש גדולה במשך כשעה. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. מגישים לצד קוסקוס.
      מארקת קשיקשו
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות