- 1. מניחים את העוף השלם והעצמות או הבשר בסיר גדול מאוד, ממלאים את הסיר במים קרים (עד גובה שני שליש סיר לפחות) ומרתיחים. בזמן ההרתחה יצטבר לכלוך ושומן אותו יש להסיר בעזרת כף גדולה ושטוחה.
-
- 2. בזמן שהמרק מתבשל, שוטפים היטב את כל הירקות, מקלפים את הגזרים, השורשים (סלרי ופטרוזיליה) ותפוחי האדמה. משאירים את כל הירקות שלמים.
-
- 3. מוסיפים את כל הירקות, במידה ולא הכול נכנס, חכו עד שאלה שנכנסו יתבשלו קצת ויצטמקו, ואז תוכלו להכניס את השאר. אם אחרי חצי שעת בישול הסיר לא יכיל את כל הירקות אז חצו את הכרוב והכרובית לשניים והשתמשו רק בחצאים.
-
- 4. מוסיפים כף מלח גס, חצי כפית פלפל שחור וחצי כפית כורכום.
-
- 5. בשלו שעתיים עד שלוש מכוסה חלקית על רתיחה עדינה מאוד.
-
- 6. הגישו לכל אחד לפי מה שבוחר: ירקות, עוף (פרקו אותו עם הידיים מעור ועצמות לפני ההגשה), קניידלך ושקדי מרק.