פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      מרק עוף עשיר עם ירקות ומח עצם

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מרק עוף (לימור תירוש)
      מרק עוף (לימור תירוש)

      מצרכים

      • 1 עוף גדול ושלם, עם העור, מנוקה היטב מחלקי נוצות
      • 4 עצמות מח עצם או חצי קג' שפונדרה שלם (ממש לא חובה, רק כשרוצים להשקיע)
      • 1 כרובית קטנה
      • 1 כרוב לבן קטן
      • 1-2 שורש סלרי (תלוי בגודל) כולל כל עלי הסלרי
      • 4 גזרים
      • 4 קישואים
      • 2-3 תפוחי אדמה בינוניים
      • 1 כרישה
      • שורש פטרוזיליה
      • כף מלח
      • 1/2 כפית פלפל שחור או לבן
      • 1/2 כפית כורכום

      אופן ההכנה

      • 1. מניחים את העוף השלם והעצמות או הבשר בסיר גדול מאוד, ממלאים את הסיר במים קרים (עד גובה שני שליש סיר לפחות) ומרתיחים. בזמן ההרתחה יצטבר לכלוך ושומן אותו יש להסיר בעזרת כף גדולה ושטוחה.
      • 2. בזמן שהמרק מתבשל, שוטפים היטב את כל הירקות, מקלפים את הגזרים, השורשים (סלרי ופטרוזיליה) ותפוחי האדמה. משאירים את כל הירקות שלמים.
      • 3. מוסיפים את כל הירקות, במידה ולא הכול נכנס, חכו עד שאלה שנכנסו יתבשלו קצת ויצטמקו, ואז תוכלו להכניס את השאר. אם אחרי חצי שעת בישול הסיר לא יכיל את כל הירקות אז חצו את הכרוב והכרובית לשניים והשתמשו רק בחצאים.
      • 4. מוסיפים כף מלח גס, חצי כפית פלפל שחור וחצי כפית כורכום.
      • 5. בשלו שעתיים עד שלוש מכוסה חלקית על רתיחה עדינה מאוד.
      • 6. הגישו לכל אחד לפי מה שבוחר: ירקות, עוף (פרקו אותו עם הידיים מעור ועצמות לפני ההגשה), קניידלך ושקדי מרק.

      עוד מתכוני מרקים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -