- 1. מכניסים את הבשר לתוך סיר עם מים ומביאים לרתיחה. מכפים את הקצף.
-
- 2. מוסיפים את הירקות לציר ומבשלים 50 דקות. מסננים מהירקות שומרים בצד את הציר.
-
- 3. את הבשר שבושל ואת תפוחי האדמה חותכים לקוביות. מעבירים לסיר ומכסים בציר הבשר. אחרי רתיחה, מוסיפים כרוב וממליחים לפי הטעם. ממשיכים לבשל על אש קטנה כ-40 דקות.
-
- 4. במקביל, מחממים שמן קנולה בסיר רחב ומטגנים בצל עד הזהבה. מוסיפים גזר ורסק עגבניות, ומטגנים כשתי דקות נוספות.
-
- 5. מוסיפים את הסלק שאמור להגיר נוזלים. אם התערובת יבשה מדי, מוסיפים בשלב הזה גם עגבניות מרוסקות, כוס חומץ וסוכר. מקפיצים מדי פעם, עד שהכל מטוגן היטב (30-40 דקות). כשכל הנוזלים מתאדים אפשר להוסיף מעט מהציר שמתבשל במקביל, כדי שלא יישרף.
-
- 6. מוסיפים את התערובת שטוגנה לסיר הבשר. מתבלים בשום, פטרוזיליה, שמיר ופלפל גרוס. מבשלים כ-7 דקות נוספות.
-
- 7. מכבים את האש ונותנים למרק לעמוד מכוסה כ-20 דקות, לאיחוד טעמים. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח וסוכר.
-
- 8. מומלץ להגיש בליווי שמנת חמוצה ולחם שחור.