וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק בורשט

ישנן גרסאות שונות ומגוונות לבורשט בכל רחבי מזרח אירופה - כל ארץ והגרסה שלה. כאן מובאת הגרסה הרוסית, היוצרת מרק עשיר, כבד ואדמדם שאי אפשר להפסיק לאכול.

מתכון מאת: איגור רזניקוב, מערכת וואלה

מרק בורשט רוסי בבאגה יאגה. אפיק גבאי
מרק בורשט רוסי בבאגה יאגה

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • לציר:
  • 1 גזר
  • בצל שלם מקולף
  • 4 יחידות פלפל אנגלי
  • 2 עלי דפנה
  • 1 גבעול סלרי חתוך גס
  • 1/4 קילו בשר בקר מספר 8
  • למרק:
  • בצל בינוני קצוץ
  • גזר גדול קלוף וחתוך לג'וליינים
  • 3 סלקים קלופים וחתוכים לג'וליינים
  • 1 תפוח אדמה קלוף
  • 1/4 כרוב קצוץ דק חתוך לגפרורים
  • 3-4 שיני שום כתוש
  • צרור שמיר
  • צרור פטרוזיליה
  • 120 גרם רסק עגבניות
  • 2 עגבניות קטנות מקולפות וחתוכות לקוביות
  • שמן קנולה
  • 150 מ"ל חומץ
  • 1 כפית סוכר

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים את הבשר לתוך סיר עם מים ומביאים לרתיחה. מכפים את הקצף.
  • 2. מוסיפים את הירקות לציר ומבשלים 50 דקות. מסננים מהירקות שומרים בצד את הציר.
  • 3. את הבשר שבושל ואת תפוחי האדמה חותכים לקוביות. מעבירים לסיר ומכסים בציר הבשר. אחרי רתיחה, מוסיפים כרוב וממליחים לפי הטעם. ממשיכים לבשל על אש קטנה כ-40 דקות.
  • 4. במקביל, מחממים שמן קנולה בסיר רחב ומטגנים בצל עד הזהבה. מוסיפים גזר ורסק עגבניות, ומטגנים כשתי דקות נוספות.
  • 5. מוסיפים את הסלק שאמור להגיר נוזלים. אם התערובת יבשה מדי, מוסיפים בשלב הזה גם עגבניות מרוסקות, כוס חומץ וסוכר. מקפיצים מדי פעם, עד שהכל מטוגן היטב (30-40 דקות). כשכל הנוזלים מתאדים אפשר להוסיף מעט מהציר שמתבשל במקביל, כדי שלא יישרף.
  • 6. מוסיפים את התערובת שטוגנה לסיר הבשר. מתבלים בשום, פטרוזיליה, שמיר ופלפל גרוס. מבשלים כ-7 דקות נוספות.
  • 7. מכבים את האש ונותנים למרק לעמוד מכוסה כ-20 דקות, לאיחוד טעמים. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח וסוכר.
  • 8. מומלץ להגיש בליווי שמנת חמוצה ולחם שחור.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully