סלט רוסים
אצלנו במסעדה משתמשים באינטיאס כבוש, אבל ניתן לכבוש באותה שיטה גם דגי ים מוצקים אחרים: פלמידה אדומה, טונה או מוסר ים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לכבישת הדג:
- 1 קילו אינטיאס, נקי מעור וחתוך ל-2-3 חתיכות
- 1/2 קילו מלח גס
- 1/2 ליטר שמן זית
- כף זרעי כוסברה קלויים
- גרידה מלימון אחד
- לסלט:
- 2 תפוחי אדמה גדולים ומבושלים
- 1 בצל סגול פרוס לטבעות דקות
- 1 צנונית פרוסה דק
- 3 כפות שמיר קצוץ
- 1 גביע שמנת חמוצה או קרם פרש
- 1 חזרת מגוררת לפי הטעם
- מיץ מלימון אחד
אופן ההכנה
- 1. מפזרים בתבנית קטנה מעט מלח גס. מניחים עליה את נתחי הדג ומפזרים עליהם את שארית המלח, לכיסוי מלא. מכניסים למקרר ל-3 שעות.
- 2. מוציאים, שוטפים מהמלח ואורזים בקופסה עם שמן הזית והתבלינים, ל-24 שעות, לייצוב טעמים. הדג יכול לעמוד כך במקרר כחודש.
- 3. הכנת הסלט: פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות עבות.
- 4. פורסים את הדג הכבוש לנתחים בגודל ביס, ומניחים על פרוסות תפוחי האדמה.
- 5. מפזרים למעלה בצל, שמיר וצנונית, ויוצקים משמן הכבישה של הדג ומיץ לימון.
- 6. שמים על הכל כמות נאה של שמנת חמוצה, ומפזרים חזרת מגוררת.