וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט רוסים

אצלנו במסעדה משתמשים באינטיאס כבוש, אבל ניתן לכבוש באותה שיטה גם דגי ים מוצקים אחרים: פלמידה אדומה, טונה או מוסר ים.

מתכון מאת: איתי הרגיל, מערכת וואלה

פטאייר תרד ומוצרלה. אפיק גבאי
פטאייר תרד ומוצרלה

מצרכים למתכון

  • לכבישת הדג:
  • 1 קילו אינטיאס, נקי מעור וחתוך ל-2-3 חתיכות
  • 1/2 קילו מלח גס
  • 1/2 ליטר שמן זית
  • כף זרעי כוסברה קלויים
  • גרידה מלימון אחד
  • לסלט:
  • 2 תפוחי אדמה גדולים ומבושלים
  • 1 בצל סגול פרוס לטבעות דקות
  • 1 צנונית פרוסה דק
  • 3 כפות שמיר קצוץ
  • 1 גביע שמנת חמוצה או קרם פרש
  • 1 חזרת מגוררת לפי הטעם
  • מיץ מלימון אחד

אופן ההכנה

  • 1. מפזרים בתבנית קטנה מעט מלח גס. מניחים עליה את נתחי הדג ומפזרים עליהם את שארית המלח, לכיסוי מלא. מכניסים למקרר ל-3 שעות.
  • 2. מוציאים, שוטפים מהמלח ואורזים בקופסה עם שמן הזית והתבלינים, ל-24 שעות, לייצוב טעמים. הדג יכול לעמוד כך במקרר כחודש.
  • 3. הכנת הסלט: פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות עבות.
  • 4. פורסים את הדג הכבוש לנתחים בגודל ביס, ומניחים על פרוסות תפוחי האדמה.
  • 5. מפזרים למעלה בצל, שמיר וצנונית, ויוצקים משמן הכבישה של הדג ומיץ לימון.
  • 6. שמים על הכל כמות נאה של שמנת חמוצה, ומפזרים חזרת מגוררת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully