- 1. שמים את כל המצרכים, למעט מיץ הלימון והסוכר, בסיר מרק גדול (אני משתמש בסיר של 6 ליטר). כדאי להניח את צרורות השמיר והפטרוזיליה מלמעלה, כך יהיה קל לשלוף אותם בתום הבישול. ממלאים את הסיר במים, עד לסנטימטר מעל הירקות, ומביאים לרתיחה על להבה גדולה. כשהמים רותחים, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר חלקית, ומבשלים כ-45 דקות עד שעה, עד שהסלק מוכן, אבל לא רך מדי.
-
- 2. מסירים את המכסה ומוסיפים את מיץ הלימון ואת הסוכר. מבשלים עוד כ-5 דקות. טועמים, ואם צריך, מוסיפים עוד מעט מיץ לימון או סוכר, עד שהמרק חמוץ ומתוק מספיק לטעמכם. מכבים את הלהבה.
-
- 3. כדאי לתת למרק להתקרר כשהשמיר והפטרוזיליה עדיין בתוכו. לפני ההגשה שולפים את צרורות העשבים (הכי נוח בעזרת מלקחיים) וזורקים. מגישים חם או קר, בתוספת יוגורט טבעי או שמנת חמוצה, ושמיר טרי קצוץ דק מלמעלה.
-
-
- הערות וגיוונים:
- 1. אם אתם לא בעניין של אכילת הסלק המבושל עצמו, אפשר להכין ממנו סלט סלק ואבוקדו נפלא.
-
- 2. מי שאוכל לבד ולא רוצה להיחנק מבורשט יום-יום במשך שבוע, מוזמן לסנן את המרק, ולהקפיא חלק ממנו. המרק המסונן יישמר בהקפאה עד שלושה חודשים. למרבה הצער, לא ניתן להקפיא את הירקות, משום שלאחר ההפשרה הם יהיו רכים מדי, כמעט דייסתיים. את המרק המוקפא מפשירים במקרר, במשך לילה, ומחממים בסיר קטן.
-
- 3. אפשר גם להשתמש במרק המסונן לצורך הכנת ריזוטו סלק נפלא, במקום מיץ הסלק הקנוי שמופיע במתכון הזה.