מרק קרם שעועית וברוסקטה בשרים
השף אבי ביטון במתכון מרק שעועית חורפי וסמיך עם ברוסקטת בשרים מעושנים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- מרק:
- 250 גרם שעועית לבנה מושרת למשך הלילה
- 3 בצלים לבנים פרוסים דק
- 5 כפות שמן זית
- 2 שיני שום פרוסות
- 2 עגבניות ללא הקליפה והגרעינים קצוץ דק
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- כ-ליטר וחצי מים
- לברוסקטה:
- פרוסות באגט קלוי
- 100 גרם קורנביף מעושן (ניתן להחליף בכל בשר מעושן אחר שאוהבים)
- חרדל דיז'ון חלק
אופן ההכנה
- 1. בסיר בינוני יוצקים את השמן, מטגנים את הבצלים, מוסיפים את השום ומתבלים במלח ופלפל.
- 2. מוסיפים את השעועית ומכסים במים כ-5 ס"מ גובה מעל.
- 3.מבשלים שעה וחצי אל אש קטנה, מתקנים תיבול וטוחנים למרקם חלק.
- 4.הגשה:
- יוצקים מרק לצלחת הגשה מפזרים מעל עגבניות פטרוזיליה ומעט שמן זית
- מורחים חרדל על הברוסקטה ומסדרים מעל את פרוסות הבשר ומגישים.